Eski model telefonları yavaşlatan Apple ve Samsung'a ceza!

Eski model cep telefonlarını yavaşlattıkları ortaya çıkan Apple ve Samsung'a İtalya'da milyonlarca euroluk ceza kesildi.
Eski model telefonları yavaşlatan Apple ve Samsung'a ceza!
2018-10-25 23:27:15   Güncelleme: 2018-10-25 23:27:15    

İtalya Rekabet Kurulu tarafından eski model cep telefonlarını bilerek yavaşlattıkları ortaya çıkan Apple'a 10 milyon euro ve Samsung'a ise beş milyon euro ceza kestiğini açıkladı.

Apple ve Samsung'a bu konuda açılan soruşturmada ilk cezayı kesen ülke olan İtalya, her iki firmanın da etik olmayan uygulamalara başvurduğunu belirterek bu cezayı kestiğini açıkladı.

Kurul ayrıca bu firmaların içinde bulunduğu tutumları 'adil olmayan ticari eylemler' olarak niteledi.

Tüketiciler yeni telefon almak zorunda kalıyor

Açıklamada ayrıca Apple ve Samsung'un söz konusu güncellemelerle başvurduğu taktiklerin telefonların performansının düşmesine neden olduğu ve tüketicilerin bu nedenle yeni telefon almak zorunda kaldığı belirtildi.

Apple'a Samsung'dan daha fazla ceza kesilmesinin nedeni olarak ise Apple'ın telefon modeli olan İPhone'nun pilleriyle ilgili, ömürlerinin nasıl uzatılabileceği konusunda tüketicilerine bilgi sunmaması gösterildi.

Geçtiğimiz aylarda performansı zayıflayan bataryaların ömrünü uzatmak için kasıtlı olarak telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple'a birçok ülke soruşturma başlatmıştı.

Vehaber Menu