Alarko ekonomik nedenlerle elektrik üretimini durdurdu

Alarko Holding'e bağlı enerji şirketi Altek Alarko, Kırklareli Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali'nde üretimi 1 yıl boyunca durdurdu. Şirketten KAP'a yapılan bildirimde, üretimin ekonomik nedenlerle durdurulduğu açıklandı.
Alarko ekonomik nedenlerle elektrik üretimini durdurdu
2018-11-05 14:55:41   Güncelleme: 2018-11-05 14:55:41    

Yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle çevrim santrallerinde elektrik üretimi tehlike altında.

Alarko Holding’in bağlı ortaklığı Altek Alarko, şirketin işlettiği üç enerji tesisinden biri olan Kırklareli Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali’nde üretimi 1 yıl boyunca durdurduğunu açıkladı.

Şirket, temmuz ayında da santralin kurulu güç lisansını 84,65 MWm’den 81,99 MW’ye düşürmüştü.

Kamu Aydınlatma Platformu’na ( KAP) bir açıklamada bulunan şirket, ekonomik nedenlere atıfta bulundu. 'Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi' başlığıyla verilen açıklama şöyle:

'Bağlı Ortaklığımız Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş.’ nin bilanço aktifinde yer alan Kırklareli ilinde kurulu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı’nda ekonomik sebeplerle en az 1 yıl boyunca elektrik üretimi yapılmayacaktır. Bu durumun Şirketimizin faaliyet sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.'

13 YIL ÖNCE KURULDU

2005 yılında kurulan ve ticari işletmesi Altek Alarko’da olan 82 MWe kurulu gücündeki Kırklareli Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali’nin yıllık 600 GWh/yıl üretim kapasitesi bulunuyordu.
Altek Alarko A.Ş. elektrik enerjisi üretiminde 76 MW kurulu güce sahip Karakuz ve 12.5 MW kurulu güce sahip Tohma Hidroelektrik Santralleri’ni de işletiyor.

Öte yandan yılın ilk altı ayında doğalgaz santrallerinin elektrik üretimindeki payı yüzde 29 ile geçen yılın ortalaması olan yüzde 38’in 9 puan altına geriledi.