Erdoğan'dan Diyanet Başkanı'na destek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 10 Kasım öncesi Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret tepki gördü.
Erdoğan'dan Diyanet Başkanı'na destek
2018-11-14 15:34:16   Güncelleme: 2018-11-14 15:34:16    

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 10 Kasım'dan hemen önce Atatürk'e hakaretleriyle tanınan Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyarete ilişkin konuştu.

'Diyanet İşleri Başkanlığı saygın bir kurumdur. Bu tartışmalar olduğu andan itibaren ayrıntılı şekilde izledik. Diyanet İşleri Başkanımız, cumhurbaşkanımızın takdir ettiği bir yöneticidir' diyen Çelik, 'Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Her insani ziyaretten siyasi sonuçlar çıkartmaya başlarsak bunun sonu gelmez. Kendisi de ifade etti. Gittiğinde resimler aile tarafından çekiliyor. Kıyafeti söz konusu ediliyor. Zaten kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz arkadaşlar' ifadelerini kullandı.

Tarihsel kişileri eleştirirken saygı sınırlarını aşmaya öteden beri karşı olduklarını belirten Çelik, 'Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Tartışmaları doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz tarafından takdir edilen gayretli, başarılı bir ilim adamıdır. Bu tartışmalar neticesinde de Cumhurbaşkanımız bu düşüncesinin kamuoyuyla paylaşılmasını istemiştir' diye konuştu.