Prof. Betül Tanbay ve Prof. Turgut Tarhanlı gözaltına alındı

Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın eşi Ören Tarhanlı, eşi için verilen gözaltı süresinin 4 günlük olduğunu söyledi.
Prof. Betül Tanbay ve Prof. Turgut Tarhanlı gözaltına alındı
2018-11-16 10:05:50   Güncelleme: 2018-11-16 10:05:50    

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında olduğu çok sayıda isim bu sabah saat 06.00'da yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Prof. Dr. Betül Tanbay’ın avukatı Bahri Belen, Evrensel’e verdiği bilgide soruşturma numarasının 2014 tarihli olduğunu aktardı. Belen, 'Bize verilen bir bilgi yok henüz ama öyle sanıyorum ki Gezi ve onunla bağlantılı olaylar nedeniyle yapılmış bir operasyon. Anadolu Kültür’e yönelik olduğu bilgisi de var ama henüz netleşmiş bir durum yok' dedi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Belen, gözaltına alınan isimlerden netleştirebildiklerinin şöyle olduğunu açıkladı: 'Betül Tanbay, Turgut Tarhanlı, Yigit Ekmekçi, Hakan Altınel, Meltem Aslan Çelikkan, Asena Günal, Çiğdem Mater.'

Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın eşi Ören Tarhanlı, Evrensel'e yaptığı açıklamada eşi için verilen gözaltı süresinin 4 günlük olduğunu söyledi.

'OPERASYON ANADOLU KÜLTÜR'E YÖNELİK' İDDİASI

HDP eski Milletvekili Ufuk Uras, 1 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan ve henüz iddianamesi dahi hazırlanmayan Osman Kavala'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür'e dönük bir operasyon olduğunu belirtti.

Gözaltındaki isimlerden Yiğit Ekmekçi, derneğin yönetim kurulu başkanvekili. Ali Hakan Altınay yönetim kurulu üyesi, Asena Günal genel koordinatör. Meltem Aslan Çelikkan ve Kaş'ta gözaltına alındığı belirtilen Çiğdem Mater danışman olarak görev yapıyor.

Vehaber Menu