Veganlar mezbahada öldürülecek olan hayvanlar için nöbet tuttu

İstanbul Vegan İnisiyatifi, mezbahada hayvanlar öldürülmek üzere yürüme bandına alınırken 'hayvanlarla vedalaşmak için bize 5 dakika verin' dövizi açtılar.
Veganlar mezbahada öldürülecek olan hayvanlar için nöbet tuttu
2018-11-19 14:23:06   Güncelleme: 2018-11-19 14:47:11    

Avrupa'da mezbahada katledilen hayvanların yaşam hakkına dikkat çekmek için hayvan özgürlüğü aktivistlerinin gerçekleştirdiği eylemin bir benzeri de Türkiye'de gerçekleştirildi.

Sakarya Tepekum’da İstanbul Vegan İnisiyatifi üyeleri hayvanlar öldürülmek üzere yürüme bandına sokulurken, yürüme boyunca hayvanlara eşlik ederek ' hayvanlarla vedalaşmak için bize 5 dakika verin' dövizi açtı.

İlk Mezbaha Nöbet (Vigil) Açıklaması 

'Her yıl 56 milyardan fazla kara hayvanı insan kullanımı için öldürülüyor. Öldürülen deniz hayvanlarının sayısı ise rakamlarla ölçülemeyecek kadar fazla olduğu için genellikle tonelajla ifade ediliyor. İnsanlığın hayvanlar üzerinde sağladığı kontrol sadece bundan ibaret de değil, her yıl milyonlarca hayvan bilimsel deney, eğlence, taşıma gibi sektörlerde mal statüsüne indirgeniyor. Acı, sevgi, sadakat gibi duyguları hissetme yetisine sahip olan, ve en önemlisi, yaşamak isteyen hayvanların hayatlarına insanların menfaatleri ve zevkleri uğruna son veriliyor.Hayvansal ürünlerin insan sağlığı için gerekli olmadığı ve hayvancılık sektörlerinin çevreye verdiği olağanüstü zarar bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Hayvanların insan menfaatleri için; alışkanlık, gelenek, kolaylık gibi sebeplerle kullanımına devam edilmesi her geçen gün kabul edilebilirliğini yitiriyor.Hayvanların bu dünyada bizimle birlikte değil de, bizim için varolduğu algısını kırmak; onların özgür ve insan elinden gelen acılardan uzak yaşamlar sürmesini sağlamak ve hayvan kullanımının olduğu sektörlerin gerçeklerini gözler önüne sermek amacıyla yola çıktık. Bu amaç uğrunda ilk adım olarak kanlı mezbaha gerçeğini insanlara göstermeyi seçtik. Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren mezbaha önünde yerimizi alacak, insanlar etlerini talep ettikleri için ölümlerine gönderilen çiftlik hayvanlarının kesimden önceki son anlarına tanıklık edecek, ve onlara hayatları boyunca hiç görmedikleri sevgi ve saygıyı göstereceğiz. Zulmün yerine merhametin hüküm sürdüğü bir dünya için hayvan kullanımını önce tabağımızdan, sonra hayatımızdan çıkarmanın önemini savunacağımız Nöbet (Vigil) etkinliğimize vegan olan ya da olmayan herkesi davet ediyoruz. Tüm kafesler kırılana dek!

 

Vehaber Menu