İntihar ederken doğum yaptı

Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletinde kendini asarak intihar eden kadın bir bebek dünyaya getirdi.
İntihar ederken doğum yaptı
2018-12-24 18:30:28   Güncelleme: 2018-12-24 18:30:28    

Hindistan Times’in haberine göre, Kathi şehrinde yaşayan 36 yaşındaki Laxmi Bai kendini ahırdaki kirişe astığı sırada doğurdu. Durum, kadının kocasının ihbarıyla ortaya çıktı. Çiftin en büyüğü 16 yaşında dört çocuğu bulunuyor.

AFP’nin aktardığına göre erkek olduğu belirlenen bebek, polislerden birinin dikkatiyle fark edildi. O sırada bebek göbek bağıyla annesine asılı vaziyetteydi.

Hastaneye kaldırılan bebeğin sağlının yerinde olduğu, ancak annesinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Hintli jinekolog Anshu Jindal, bebeğin, kadının tam kendini astığı sırada dünyaya gelmiş olabileceğini söyledi. Jinekolog, bebeğin yaşaması için kanın dolaşım halinde olması gerektiğini belirterek ölümden sonra doğum yapılamayacağına dikkat çekti.

Polis yetkilileri intiharın nedenini henüz bilmiyor zira Hindu inancına göre aile üyeleri kadının yakılma merasimiyle meşgul olduğu için ifadeleri henüz alınabilmiş değil. Kocası ise şiddet iddialarını tamamiyle reddediyor.

Kadın intiharlarının yüzde 36’sı Hindistan’da

Verilere göre dünyada intihar eden kadınların yüzde 36’sını Hintli kadınlar oluşturuyor. Erken ve zoraki evlilikler, genç annelik, kadınların düşük sosyal statüsü ve aile içi şiddet başlıca intihar faktörlerinden.

Vehaber Menu