HAYTAP: Köpeklerin tüyleri sayesinde üşümediği tamamen yanlış bir inanış

HAYTAP Erdek Temsilcisi Eva Otansev, 'Okulları tatil edecek kadar sert kışın yaşandığı bölgelerde, köpekleri dışarıda bağlamayın' dedi.
HAYTAP: Köpeklerin tüyleri sayesinde üşümediği tamamen yanlış bir inanış
2019-01-05 14:26:43   Güncelleme: 2019-01-05 14:26:43    

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erdek Temsilcisi Eva Otansev köpeklerin üşümediği düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayarak , 'Hava, insanlar için soğuksa, köpekler için de soğuktur' dedi.

DHA'nın haberine göre, HAYTAP Erdek Temsilcisi Eva Otansev, yoğun kış şartlarında, sokak hayvanlarının aç kaldığını vurgulayarak, 'İçinde bulunduğumuz şu zor kış döneminde aç kalan sokak hayvanlarını biraz olsun doyurmak için kuru mama ve makarna bırakıyoruz. Sokak köpeklerinin bol olduğu Ocaklar Mahallesi `Oduncu´ bölgesi de bu noktalardan biri. Sokak hayvanlarının, vatandaşlara saldırdığı iddiaları ise doğru değil. Hiçbir köpek, kendisine zarar vermeyen insana saldırmaz. Hele hele karnı doyan bir sokak köpeği asla saldırıda bulunmaz' dedi.


Önümüzdeki günlerde, İstanbul´da yaptırılıp her biri 6 kilo kuru yem alabilen mama beslenme odaklarını Erdek´e getireceklerini açıklayan Otansev, 'Bunların 3´ünü ilçe merkezine, birini Ocaklar´a ve birini ise Narlı Mahallesi´ne koyacağız' diye konuştu.

'KÖPEKLER ÜŞÜMEZ DÜŞÜNCESİ YANLIŞ'

Otansev, şunları kaydetti:

'Unutmayın ki, hava eğer sizin için soğuksa, sokak hayvanları için de soğuktur. Her hayvan hakkı savunucusunun, özellikle kış aylarında sıkça tekrarlaması gereken bu gerçeğin ışığında, okulları tatil edecek kadar sert kışın yaşandığı bölgelerde, köpekleri dışarıda zincire bağlamayın. Bahçedeki köpekleri de dondurucu soğuklar geçene dek kapalı bir yere veya evinize alın. Özellikle de geceleri. Köpeklerin, tüyleri sayesinde üşümediği tamamen yanlış bir inanış. Çünkü onlar da üşüyor, hatta hipotermi ve devamında donma tehlikesi geçiriyor. Köpeklerin vücut ısısı bizden fazla, 38 ve 39 derece arasında olup, bu ısının 38´in altına düşmesi, köpekler için öldürücü olabiliyor. Soğuk iklime dayanıklı Husky, Saint Bernard, Samoyed dışındaki tüm köpekler için soğuk ciddi bir tehdit. Kısacası insanlar için soğuksa, hayvanlar için de öyle.' 

Vehaber Menu