Erkan Baş, ilkokul okuma fişleriyle Binali Yıldırım'a 'anayasayı çiğniyorsun' dedi

Erkan Baş, ilkokullarda kullanılan okuma fişlerini kullanarak Binali Yıldırım'dan istifa etmesini istedi.
Erkan Baş, ilkokul okuma fişleriyle Binali Yıldırım'a 'anayasayı çiğniyorsun' dedi
2019-01-08 16:25:22   Güncelleme: 2022-03-20 00:58:19    

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. İleri Haber'in aktardığına göre, Binali Yıldırım'ın AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarına başlamasına rağmen Meclis başkanlığından istifa etmemesini eleştiren Erkan Baş, 'Anayasayı ayaklar altına alıyorlar' dedi.

Erkan Baş, Anayasa'nın 94. maddesini okuyarak, 'Açık hüküm olmasına rağmen Binali Yıldırım görevinden istifa etmemekte ve anayasayı ayaklar altına almaktadır' dedi.

'Ülkedeki hukusuzluğu çeşitli biçimlerde anlatmaya çalıştık ama anlatamadık, bir de bu yolu deneyelim ifadelerini kullanan Baş, ilköğretimde kullanılan okuma fişlerini göstererek Binali Yıldırım'a anayasaya uyma çağrısı yaptı.

'Oku Cin Ali, oku', 'Binali bak bu anayasa', 'Binali anayasa oku', 'Binali bu suç' yazılı okul fişlerini bir tahtaya asan Erkan Baş, anayasanın ilgili 94. maddesini de okuyarak Yıldırım'ı istifa etmeye çağırdı.

'Türkiye’de burjuva siyasetin bile en ilkel, akıl dışı, hukuk dışı, arlanmaz örneklerine tanık olduğumuz bir dönemde yaşadığımızı bilerek mücadele etmemiz gerekiyor.' diyen Erkan Baş, 'Bir söz var; Eğer burjuvazi kendi hukuk sistemini dahi işletmeyecek kadar pervasızlaştıysa, onun yıkılmasının ve işçi sınıfının hukukunun egemen olmasının zamanı geldi ve geçiyor demektir.' şeklinde konuştu.

Baş, 'Değerli halkımız bunlar ancak zordan anlıyor, bunlar yaptırım istiyor, bunlar halkın keseceği cezaya kadar, emekçilerin atacağı tokada kadar durmayacaklar. Topluma verdikleri mesaj açık; Anayasayı, yasaları önemsiyorsanız, eşitliği, adaleti, herkesin seçimlere katılabilme hakkını vazgeçilmez sayıyorsanız, tüm bunları korumak zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız halkın tokadını AKP’nin suratında patlatmaktan başka bir çare kalmamıştır.' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü