Vicdani Ret Derneği'ne soruşturma

Vicdani Ret Derneği üyesi Furkan Çelik’e 'askerlik vazifesinin yerine getirilmemesi yönünde provokatif unsurlar içeren birçok paylaşımda bulunduğu' gerekçesiyle soruşturma açıldı.
Vicdani Ret Derneği'ne soruşturma
2019-01-10 19:16:24   Güncelleme: 2022-02-02 05:31:28    

Vicdani Ret Derneği’nin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar sebebiyle, dernek üyesi vicdani retçi Furkan Çelik’e, 'askerlik vazifesinin yerine getirilmemesi yönünde provokatif unsurlar içeren birçok paylaşımda bulunduğu' iddiasıyla soruşturma açıldı.

Dernek tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

VR-DER’in resmi internet sitesinin alan adının üzerine kayıtlı olduğu Furkan Çelik, bugün(10 Ocak Perşembe) dernek avukatı Gökhan Soysal ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’na giderek, kendisine açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Çelik’in ifadesinin ardından avukat Gökhan Soysal, VR-DER internet sitesinde yer alan haberlerin herhangi bir suç unsuru taşımadığını belirterek soruşturma hakkında takipsizlik kararı verilmesi gerektiğini belirtti.

Vicdani retçilere yönelik baskı, soruşturma ve davaların son dönemde giderek arttığına tanıklık ederken; bir kez daha yöneliyoruz. Öldürmeyi reddetmek bir insan hakkıdır! Barış mücadelesi yargılanamaz!

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü