Pirinç pilavı nasıl yapılır?

Kuru fasulyenin, nohutun olmazsa olmazı pilav nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi...
Pirinç pilavı nasıl yapılır?
2019-01-12 17:37:34   Güncelleme: 2019-01-12 17:46:14    

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz – isteğe göre


Pilav Tarifi

Tencereye tereyağını ekleyin ve tencerenin altını açın. Hafif kızdıktan sonra arpa şehriyeyi ekleyip, şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun. Daha önceden yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 5 dakika boyunca hiç durmadan karıştırarak kavurmaya devam edin. Eğer karıştırmazsanız pilavınızın dibi tutacaktır.

Bu arada bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın (isteğe göre tuz ekleyin). Bu karışımı da pirinç ve arpayı kavurduğunuz tencereye ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Bu süreçte pilavınızı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok sık açıp kapatmayın.

10 dakikanın ardından kapağı açıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edebilirsiniz ama kapağı çok sık açıp buharında pişmesini engellemeyin. Pirinçler suyu tamamen çektiğinde, pilavınız dibine tutmadan altını kapatın ve pirinç pilavınızı birkaç kez karıştırın. Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 10 dakika civarı dinlendirin. Kağıt havlu buharı çekmeye yarayacaktır ve pilavınız tane tane olacaktır. Pirinç pilavı hazır.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü