Danielle Galvin: Şişman olmaktan mutluyum, her kadın böyle hissetmeli

Genç kadın sosyal medya üzerinden binlerce hakaret ve tehdit içerikli mesaj aldığını açıkladı.
Danielle Galvin: Şişman olmaktan mutluyum, her kadın böyle hissetmeli
2019-01-21 14:32:44   Güncelleme: 2019-01-21 14:32:44    

26 yaşındaki Danielle Galvin, şişmanlığı övdüğü gerekçesiyle tecavüz ve ölümle tehdit edildiğini söyledi. Galvin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

''Küçüklüğümden beri kilolarıyla mücadele eden şişman bir çocuktum. Kilo verme ve katı diyetler takıntı haline geldi. Kilo veremeyince depresyon ve endişe günlük hayatımın bir parçası oldu. 18 yaşına kadar bu duygularla mücadele ettim. Şişmanlıkla mücadelemi ınstagram hesabıma taşıdım ve eğlenceli fotoğraflar paylaşmaya başladım. Yalnız olmadığımı görünce şişmanlığın bir nefret olarak görülmesine karşı çıkmak için büyük beden savunuculuğu yapmaya başladım. 100 binden fazla takipçim var. Tabii, zorbalık ve internet trolleriyle de uğraşmak durumundayım. Ancak bazı yorumlar oldukça acımasız. Şişmanlığı teşvik etmekle suçlanıyorum.

Ben şişmanlığı teşvik etmiyorum! Herkesin istediği şeyi yapmak için bedensel özerkliği var. Bu yüzden ölümle tehdit ediliyorum, herkes makyaj modasını överken, bana tecavüz edilip öldürülmem gerektiği söyleniyor. Bu oldukça sinir bozucu ancak bu mücadeleden vazgeçmeyi düşünmüyorum. Nasıl göründüğü konusunda zorbalık içinde olan diğer kadınlara yardım etmeye devam edeceğim. Aktif olarak şişman, feminist, mutlu ve pozitif olmak birçok insanı kızdırdı, çünkü açık sözlü bir şişman kadın olmanın olumsuz bir şey olduğu bize öğretildi''

Vehaber Menu