İstanbul'da Suriyelilerin dükkanları tahrip edildi: Yaralılar var

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Bağlarçeşme Mahallesi’nde ikamet eden Suriyeli sığınmacılar ile aynı mahalleli arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.
İstanbul'da Suriyelilerin dükkanları tahrip edildi: Yaralılar var
2019-02-10 16:03:03   Güncelleme: 2019-02-10 16:03:03    

İstanbul Esenyurt'ta Suriyeliler ve Türk vatandaşları arasında çıkan kavgada ve ardından yaşanan linç girişimlerinde çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyordu. Esenyurt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada mahallede yaşanan olaylarda ölü olmadığı, üç hafif yaralının olduğu, 3 Suriyelinin ise gözaltına alındığı açıklandı.

Alınan bilgiye göre, Bağlarçeşme Mahallesi'nde düğünden çıkanlar ile aralarında sığınmacıların da olduğu bir grup arasında tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşen olayda yaralanan üç kişi, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin müdahalesinin ardından gruplar bölgeden uzaklaştırıldı.

Kavganın ardından dükkanların yağmalandığı ve sığınmacıların linç edildiği iddia edildi.

SURİYELİLER BİR GENCİ BIÇAKLADI İDDİASI
Öte yandan sosyal medyada bazı yerel kaynaklar, olayın çıkış nedeninin mahalleli bir gencin Suriyeliler tarafından bıçaklanması olduğunu ileri sürmüştü ama Esenyurt Kaymakamlığı yaptığı açıklamada bu iddiaya değinmedi, üç kişinin de hafif yaralandığını belirtti.

​Henüz kavganın çıkış nedeni bilinmezken, Suriyelilere ait iş yerlerinin tahrip edildiği de ifade edildi. Görüntülerde, kalabalık gruplar halinde toplanıldığı ve Suriyelilere linç girişimlerinin başladığı da fark edilirken, polisin olaylara müdahale ettiği belirtildi.

İlçe merkezinde TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri bekletilirken, gerginlik ise devam ediyor. Olay yerine gelen emniyet güçlerinin meydanı ablukaya alarak giriş ve çıkışlara müsaade etmediği aktarıldı.

Çevik kuvvet ekiplerinin yetersiz kaldığı mahalleye özel harekat ekipleri getirildi. Mahallenin giriş ve çıkışları kontrol altına alındı:

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA
Öte yandan, Kaymakam Vural Karagül ise Sinoplular Derneği'nde bir açıklama yaparak, provokasyona gelinmemesi gerektiğini belirtti.

ESENYURT KAYMAKAMLIĞI: ÖLÜ YOK
Esenyurt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bu akşam itibarı ile ilçemizde yaşanan olayla ilgili olarak kesinlikle ölü yoktur. Yaralanan 3 vatandaşımız taburcu edilmiştir. 3 Suriyeli gözaltındadır. Olaylar kontrol altına alınmış olup sona ermiştir' denildi.

Vehaber Menu