CHP: Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak

CHP, yerel seçimlere dönük vaatlerini açıkladı. 12 maddelik seçim bildirgesini açıklayan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını, yeni belediyelerde geriye dönük 3 aylık maaş farkını vereceklerini söyledi.
CHP: Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak
2019-02-11 23:13:41   Güncelleme: 2019-02-11 23:13:41    

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 31 Mart yerel seçimlerindeki adaylarını Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıyla açıkladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında yerel seçimde partinin kullanacağı söylemlerin ana çerçevesini çizerken, 12 maddelik seçim bildirgesini de okudu.

Herkese eşit davranan, şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla çalışacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP belediyesi olmayan belediyelerdeki vatandaşlara, '1 Ocak’tan itibaren CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 liradır. İster büyükşehir ister belde. 2 bin 20 lira değil de 2 bin 200 lira almak istiyorsan oyunu CHP’ye vereceksin. Yetmiyor, 1 Ocak’tan itibaren Nisan ayına kadar bütün farkları sana ödeyeceğiz' diye seslendi.

Konuşmasında İYİ Parti ve Saadet Partisi’ne teşekkür eden CHP Lideri, 'İYİ Parti ile işbirliği yaptık, Sayın Akşener’e ve tüm İYİ Partililere sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Saadet Partisi ile dirsek teması yaptık, bütün Saadet Partililere sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon eleştirilerine karşı söylediği 'Merminin fiyatı ne, biliyor musunuz?' sözlerine de yanıt verdi: 'Sivas’ta diyor ki, ‘Ne diyorlar domates, patlıcan, sivri biber. Yahu düşünün bir merminin fiyatı nedir?’ Yahu şu anlayışa bakın. Domates, biber diyen kim? Vatandaş. Soğanı unutmuş ama. Mahsuni diyordu ki: ‘Yiğit muhtaç olmuş soğana. Söylesem mi, söylemesem mi.’ Bu ülkede 35 yıldır terörle mücadele ediliyor hiçbir Başbakan millete biberin fiyatı, kurşunun fiyatı demedi. Allah akıl fikir versin. Sanıyor ki millet akılsız millet de buna inanacak.'

SEÇİM BİLDİRGESİ

CHP’nin 12 maddelik seçim bildirgesi şöyle:

♦ Beldede yaşayan herkese eşit davranacağız.

♦ Halkça belediyecilik. Rant tüm belediyelerde vardır. Rantın halkça paylaşılmasını istiyoruz.

♦ Hesap veren kentler. Biz belediye başkanları olarak halktan vergi topluyoruz. Dolayısıyla harcadığımız her kuruşun hesabını belde halkına vermek bizim namus borcudur. Belediyelerimiz şeffaf yönetilecek.

♦ Yoksulluğu yenen kentler. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği kentler.

♦ Üreten ve istihdam yaratan kentler.

♦ Teknolojinin insana hizmet ettiği kentler. Bugün soruyorlar İstanbullulara 'Nerede yaşamak istersiniz?' diye. 'Kadıköy’de, Beşiktaş’ta, Kadıköy’de, Sarıyer’de isterim' diyor. Ama sözümüz söz, bütün İstanbul’u böyle yapacağız.

♦ Ulaşım ve alt yapı sorunlarını çözeceğiz.

♦ Nefes alan kentler. Gökdelenler, binalar, çimenler görünmüyor. Kuşlar yok oluyor.

♦ Sosyal adaleti sağlayan kentler. Yoksullara, yaşlılara pozitif ayrımcılık yapacağız. Engeliler için yaşanabilir kent, yoksullar için karnı doyan bir kent. Bütün çocuklara kreş yapacağız.

♦ Kültür ve sanatı geliştiren kentler.

♦ Doğa dostu kentler.

♦ Biz işçisi, memuru, emeklisi, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızla beraber mutlu yaşamak istiyoruz.

Vehaber Menu