Deprem uzmanı: 21 Şubat'ta 8 şiddetinde deprem olacak!

Deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Türkiye'de 21 Şubat Perşembe günü 8 büyüklüğünde deprem olacağını iddia etti. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.
Deprem uzmanı: 21 Şubat'ta 8 şiddetinde deprem olacak!
2019-02-21 00:33:20   Güncelleme: 2019-02-21 07:39:10    

Deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Türkiye'de 21 Şubat Perşembe günü 8 büyüklüğünde deprem olacağını iddia etti. Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets mega deprem tahminini duyurdu.
 Dünya genelinde depremlerin birçoğu Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede meydana geliyor.
Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olan Türkiye de aktif deprem kuşağı içerisinde bulunuyor.
Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets, bir dizi deprem tahminini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı.
Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti.
Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı.
Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.
Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu defa mega deprem için net tarihi verdi.
Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürdü.
Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.
19 ve 21 Şubat tarihleri kritik günler olarak bildirildi.
Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor.
Hoogerbets, üç yıldır yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.
Hoogerbets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.
Çanakkale Ayvacık açıklarında 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan katıldığı canlı yayından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan depremle ilgili şu ifadeleri kullandı:
'Burada 1-2 yıl önce büyük bir depremimiz olmuştu. Denize doğru bir yürüme var. Orada tuzla jeotermal yerde de kendini gösteriyor. Bu Edremit kırığı Bababurnu'ndan doğru Bozcaada'nın altından uzanıyor. Daha bir saat önce bir basın mensubu aramıştı. Ne olacak demişti bu depremler.
Ben de birkaç güne kadar deprem bekleniyor demiştim. Yaklaşık 1 aydır açıklama yapıyorum. 2019 yılı bir deprem yılı olacak Türkiye için, Anadolu yarımadası için. 2019 ve 2025'i yoğun depremle geçirecekmişiz gibi görünüyor. Hemen hemen her yerden depremler vuruyor.
'EN AZ 30 TANE DEPREM OLMASI GEREKİR''

Özellikle Çanakkale'de yoğunlaşma var. Biraz önce Ayvacıkta olan deprem hem Batı Anadolu kırıklarından etkilenen hem de Marmara'dan etkilenen deprem.
Bu etkinin arkasından daha büyük deprem gelir ya da gelmez bilemiyoruz. İstanbul içinde olmak üzere 1200 kilometre çaplı alanda sarsıntı hissedildi. 4 ile 5 arasında büyük fark var.
2019 yılının bir deprem yılı olacağını ve bunun 2025'e kadar süreceğini söylemiştim. Bu deprem öncülerinden bir tanesi.
Bunun arkasından gelecek. Bütün Türkiye için söylüyorum, 6, 6.5 ve 7'lik yıkıcı bir depremi görmemiz muhtemeldir.'
ERCAN: BU DEPREM ÖNCÜLERDEN BİR TANESİ

Yaklaşık bir saat önce olan deprem Kuzey Anadolu kırığının en güney kolunda oldu.
Özellikle Yenice'nin olduğu bölgede 6.5-7 büyüklüğünde deprem olursa bizim için şaşırtıcı olmaz.

Vehaber Menu