Doktora kara çarşaf paylaşımı yüzünden soruşturma

İstanbul'da bir diş doktoru siyah çarşaf giyen üç hastasının görüntüsünü sosyal medyada ‘Söyleyecek bir şey bulamıyorum’ notuyla paylaştı. Doktor hakkında paylaşımı sebebiyle soruşturma açıldı.
Doktora kara çarşaf paylaşımı yüzünden soruşturma
2019-03-06 05:45:42   Güncelleme: 2019-03-06 05:45:42    

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görevli bir doktora, sosyal medya hesabından tedaviye gelen siyah çarşaf giyen 3 kişinin görüntüsünü, ‘Söyleyecek bir şey bulamıyorum’ notuyla paylaşması üzerine soruşturma başlatıldı.

Hükümete yakın Güneş gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu paylaşım ile ilgili İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 'İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü hasta haklarına, hasta bilgilerinin gizliliğine ve kişisel verilerin korunması ile özel hayatın mahremiyetine büyük hassasiyet göstermektedir. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli Araş. Gör. P. T. hakkında, kişisel sosyal medya hesabında yer alan bir fotoğraf paylaşımı ile ilgili İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünce 05.03.2019 tarihinde disiplin ve cezai açıdan gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla sunarız' ifadeleri kullanıldı.

Vehaber Menu