Mustafa Sarıgül CHP'nin oylarını böldü mü?

DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.
Mustafa Sarıgül CHP'nin oylarını böldü mü?
2019-03-07 08:43:17   Güncelleme: 2022-03-20 17:57:50    

Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Buket Aydın: CHP’nin oylarını böldüğünüze dair yapılan eleştiriler için ne diyeceksiniz?

Mustafa Sarıgül: Ben 2009 seçimlerinde Demokratik Sol Parti’nin adayıydım. Sayın Baykal ile o dönemde yollarımız ayrılmıştı. Sayın Baykal’a da sağlık ve şifa diliyorum. O günün şartları oydu. O seçimlerde 99.200 oy aldım. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Muharrem Sarıgül diye bir arkadaştı 30.000 oy aldı, AK Parti adayı da 28.000 oy aldı. 2009 seçimlerinde ben DSP’nin adayı olduğum zaman CHP’nin oylarını bölmedim ki. Bütün yurttaşlarımız yerel seçimlerde partilerden daha çok adaylara ve şahıslara bakıyor.

 Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’den değil de DSP’den Belediye Başkan Adayı olduğu zaman oyları böldü mü? Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun, OrduBelediye Başkanlığı’na CHP’den değil DSP’den aday olduğunda oyları böldü mü?

Bu konuyu şöyle değerlendirmek lazım. Şişlili yurttaşlarımız daha çok hizmet yapacak, Şişli’yi çok iyi bir noktaya taşıyacak. Aday kimse bakacaklar ve oylarını ona verecekler. Ben Şişli’de hiçbir siyasi parti gözetmeden her yurttaşın oyunu alıyorum.

CHP’li arkadaşlarımın da büyük bir bölümü bizimle beraber ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şişli seçmeni CHP-DSP ayrımı asla yapmaz. Şişli seçmeni, Şişli’yi çok iyi bilen adayla bütünleşir diye düşünüyorum.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü