Araştırma:Kadınlar en çok hangi yaşta seks istiyor?

Seks üzerine yeni yapılan bir araştırmaya göre kadınların cinsel isteklerinin zirveye ulaşması önceden tahmin edilenden 15 yıl erken olabilir.
Araştırma:Kadınlar en çok hangi yaşta seks istiyor?
2019-03-07 17:33:21   Güncelleme: 2019-03-07 17:33:21    

Genel kabul gören anlayışa göre kadınların cinsel güven ve tecrübelerinde zirveye ulaşması 30'lu yaşlarının ortasından 40'lı yaşlarının başına kadar sürüyor. Ancak yeni yapılan bir araştırmada, kadınlar yaşlandıkça yatak odalarında kendilerini daha güvensiz hissetmeye başladıklarını ortaya koydu.
Araştırma, menopoza yaklaşan kadınların isteğinin azaldığını, bu yüzden de bu yaş grubundaki kadınların kendilerini çekici bulmamasına neden olduğunu açığa çıkardı. Araştırmaya katılan her 4 kadından 1'i, 41 ila 45 yaş arasındaki dönemi seks için en kötü yıllar olarak işaretledi.

Bir vitamin şirketinin yaptığı araştırmada kadınların üçte biri 40 yaşında menopoza girdiklerini söyledi. Araştırmayı yanıtlayan her 4 kadından 3'ü ise, menopozun ilişkileri üzerinde etkili olduğunu belirtti. Menopoza giren kadınların yarısı kendilerini çekici hissetmediklerini, her 3 kadından ikisi ise seks istemediklerini söyledi.

Öte yandan, 20'li yaşlarındaki kadınlar cinsel açıdan kendine en çok güvenen kesim olarak ön plana çıktı.

Vehaber Menu