Kadınlar feminist gece yürüyüşünü Karaköy'de yaptıkları yürüyüş ile sonlandırdı

17. Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar İstiklal Caddesi'nde buluştu. Polis müdahalesi sonrası kadınlar İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarını ve civarını eylem alanına çevirdi.
Kadınlar feminist gece yürüyüşünü Karaköy'de yaptıkları yürüyüş ile sonlandırdı
2019-03-09 00:15:48   Güncelleme: 2019-03-09 00:20:58    

Kadınlar 17. Feminist Gece Yürüyüşü için saat 19.30’da İstiklal Caddesi’nin Taksim girişindeki Fransız Kültür Merkezi önünde buluşulacağını duyurmuştu. Feminist Gece Yürüyüşü öncesi, polis İstiklal Caddesi’ne çıkan yolları araç ve yayalara kapattı. Polisin engellemelerine rağmen İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar hazırlıklarını tamamladı.

Kadınlar yürüyüşe başlayabilmek için polis barikatlarının kaldırılmasını talep etti.  Uzun süren bekleyişin ardından gece yürüyüşü için toplanan binlerce kadına polis biber gazı ile müdahale etti. Polisin saldırısı sonrası ara sokaklarda yürüyüşler devam etti.

İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarını ve civarını eylem alanına çeviren kadınlar Karaköy’de bulunan Galata Köprüsü üzerinde yürüyüş gerçekleştirdi.Kadınlar eylem öncesinde İstiklal Caddesi’ne çıkan ara sokakları sloganlarla turlayarak tüm kadınları eyleme çağırdı.

Vehaber Menu