Hangi seks pozisyonu daha güvenli?

Uzmanlar bel ağrısı çeken erkeklerin hangi pozisyonlarda sağlıkları için en güvenli şekilde seks yapabileceklerini araştırdı.
Hangi seks pozisyonu daha güvenli?
2019-03-14 14:44:55   Güncelleme: 2019-03-14 14:52:32    

Press Association haber ajansından Ella Pickover'ın haberine göre, araştırmada yaygın görüşün aksine iç içe geçmiş iki kaşığı hatırlattığı için İngilizce'de 'kaşık' anlamına gelen 'spooning' kelimesi ile anlatılan pozisyonun bel sağlığı için iyi olmadığı ortaya çıktı.
Bunun yerine diz üstü pozisyonun birçok çift için daha iyi olabileceği söyleniyor.
Kanada Ontario'daki Waterloo Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı çalışma, cinsel ilişki sırasında omurganın tam olarak nasıl hareket ettiğini ortaya koymuş.
Kızılötesi ve elektromanyetik hareket algılayıcılar kullanan araştırmacılar, toplumda yaygın olarak tercih edilen beş pozisyonda seks yapan 10 çiftin omurgasının nasıl hareket ettiğini kayıt altına aldı.
Bu kayıtlara göre uzmanlar bel sorunu olan erkeklerde ağrıyı neyin tetiklediğine dayanarak, güvenli pozisyonlar belirledi.
Omurga sağlığı ile ilgili tıbbi bir dergi olan Spine'da yayınlanan araştırma sonuçlarında göre, bel ağrısı öne eğilip ayak parmaklarına dokunmaya çalıştığında ya da uzun süre oturduğunda kötüleşen erkekler için diz üstü pozisyonlar daha güvenli.
Uzmanlar bu erkeklerin seks sırasında omurgalarını kullanarak hareket etmektense, kalçalarını kullanarak hareket etmeleri gerektiğini de söylüyor.
Araştırma ekibinden Natalie Sidorkewicz 'Bundan önce 'spooning' pozisyonu doktorlar tarafından tavsiye edilen pozisyondu' diyor. 'Fakat bulgularımıza göre, bu doğru değil.'
Sidorkewicz bel ağrısının türlerine göre farklı pozisyonların tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.
Üniversitenin uygulamalı sağlık bilimleri fakültesinden Profesör Stuart McGill ise birçok çiftin bir gecelik seksin ardından aylarca bel ağrısı çekildiği için cinsellikten uzak durduğunu söylüyor.
Sidorkewicz bulgularının birçok çiftin aşk hayatının kalitesini artıracağı görüşünde
Ekip önümüzdeki aylarda seks sırasında kadınların omurgalarına neler olduğunu da araştıracak.

Vehaber Menu