Trump: May tavsiyelerimi dikkate almadı

Başkan Trump, çarşamba günü reddedilen Brexit anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Trump: May tavsiyelerimi dikkate almadı
2019-03-14 20:36:18   Güncelleme: 2019-03-14 20:36:18    

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brexit stratejisini eleştirdi. Trump, 'Brexit görüşmelerinin nasıl bu kadar kötü gidebildiği konusunda şaşkınlığa uğradığını' söyleyerek Theresa May’i önerilerini dikkate almamakla suçladı.

Başkan Trump, çarşamba günü reddedilen Brexit anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı. İngiltere Başbakanı Theresa May’i Brexit müzakerelerini yönetememekle eleştiren Trump, geçen yaz Blenheim Sarayı’nda May’e görüşmelerle nasıl başa çıkacağı hakkında verdiği tavsiyelerin uygulanmadığını söyledi.

Trump, 'Müzakereler çerçevesinden bakarsanız tüm bu sürecin bu kadar kötü gitmesi sürpriz oldu ama nasıl müzakere edileceği konusunda May’e fikir vermiştim. May beni dinlemedi; sorun yok. Yapması gerekeni yaptı. Ama bence Brexit başka şekilde müzakere edilebilirdi' şeklinde konuştu.

Başkan Trump ayrıca yeni bir oylamanın yapılmasını mümkün görmediğini belirterek 'Bu adil olmaz' dedi. Trump ayrıca İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra yapılabilecek ticaret anlaşmasını görme isteğini yineledi. (Kaynak: euronews)

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü