Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İslamafobi bir akıl tutulmasıdır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İslamafobi bir akıl tutulmasıdır
2019-03-15 15:00:41   Güncelleme: 2022-03-26 04:27:29    

49 kişinin öldüğü, 48 kişinin de yaralandığı katliamı şiddetle kınadığını ifade eden Erbaş, 'İslamafobi bir akıl tutulmasıdır. Müslümanlar camilere ve kutsallarına yapılan saldırılar başta olmak üzere birlik ve beraberliklerini güçlendirme konusunda kendi aralarında daha duyarlı olmalı, farklılıklara açık olmalıdır' dedi. 

Ali Erbaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Şu husus iyice bilinmelidir ki dünyanın neresinde olursa olsun, kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın mabetlerimize, Müslümanlara ve insanlığa hiçbir saldırı asla kabul edilemez. Bu gibi provokatif hadiseler karşısında aklıselim ile hareket etmek Müslümanların şiarındandır. Bu menfur saldırıyı yapan hain ve katilleri lanetliyor, şehit olan kardeşlerimize Rabb'imden rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

'Müslümanlar camilere ve kutsallarına yapılan saldırılar başta olmak üzere birlik ve beraberliklerini güçlendirme konusunda kendi aralarında daha duyarlı olmalı, farklılıklara açık olmalıdır. Müslümanlar karşılaştıkları en zor olaylarda aklı selim hareket edeceklerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı her zaman bu saldırıların karşısında olmuştur, söz konusu saldırıda Yeni Zelanda'daki tüm Müslümanlarla birlik olacaktır. Saldırıları şiddetle lanetliyorum.