Aydemir Akbaş: Kazandığım tüm parayı gece hayatında yedim

83 yaşındaki Aydemir Akbaş 'Ben para için bir yapımcıyı bırakıp diğerine geçmem. Bana da ne büyük paralar teklif edildi, kabul etmedim, kendi grubumu bırakmadım. Dava arkadaşlarımı satmadım. Seni oraya getiren sinema. Sen sinemanın kendisine ihanet ediyorsun, dava arkadaşlarını yarı yolda bırakıyorsun.' dedi.
Aydemir Akbaş: Kazandığım tüm parayı gece hayatında yedim
2019-03-16 11:32:51   Güncelleme: 2019-03-16 12:02:20    

Aydemir Akbaş, sinema filmlerinden hâlâ teklifler aldığını söyleyerek, 'Bu yıl dört teklif geldi ama beğenmediğim için kabul etmedim. Ölene kadar star kalacağım, gişe yapan adam olacağım' dedi. Sinemadan çok para kazandığını anlatan Akbaş, 'Bolluk içinde yaşadık ama gece hayatında yedim. Arkadaşına harcıyorsun, onu bir yere götürüyorsun. Adanalı ahbaplarım vardı. Hesabı onların ödemesinden bıkmıştım, para kazanınca ben ısmarlıyordum' ifadesini kullandı.

Akbaş, geçtiğimiz haftalarda Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler: Sazan Sarmalı' adlı yeni fimini vizyondayken Netflix'e satmasına büyük tepki göstermişti. Erdoğan için 'Sinemaya ihanet etti' diyen 83 yaşındaki Akbaş, Günaydın'dan İlker Gezici'ye konuştu.

Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan gibi isimler, filmlerini dijital platformlara verirlerse Türk sineması batar.

Ben para için bir yapımcıyı bırakıp diğerine geçmem. Bana da ne büyük paralar teklif edildi, kabul etmedim, kendi grubumu bırakmadım. Dava arkadaşlarımı satmadım. Seni oraya getiren sinema. Sen sinemanın kendisine ihanet ediyorsun, dava arkadaşlarını yarı yolda bırakıyorsun.

Normalde filmin sinema macerası biter, ondan sonra satarsın. Vizyondan kalktıktan sonra istediğine satsın, isterse yaksın. Ben sinemacıların yerinde olsam dava açarım.

Sinemadan çok para kazandım. Bolluk içinde yaşadık ama gece hayatında yedim. Arkadaşına harcıyorsun, onu bir yere götürüyorsun. Adanalı ahbaplarım vardı. Hesabı onların ödemesinden bıkmıştım, para kazanınca ben ısmarlıyordum.

Vehaber Menu