Erdoğan: Yeni Zelanda'daki cani İstanbul'a gelmiş, bağlantılarını ortaya çıkartacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da düzenlenen cami saldırısına dair açıklamalarda bulundu. Saldırgana 'Namussuz' diye seslenen Erdoğan, devamında 'Cani İstanbul'a gelmiş, bağlantılarını ortaya çıkartacağız' ifadesini kullandı.
Erdoğan: Yeni Zelanda'daki cani İstanbul'a gelmiş, bağlantılarını ortaya çıkartacağız
2019-03-16 13:23:37   Güncelleme: 2019-03-16 13:23:37    

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da düzenlediği mitingde konuştu.

Yeni Zelanda'da düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, saldırganın kendisi ve Türkler için kullandığı ifadeye değindi.

 

'İstanbul'a geleceğiz camileri yıkacağız diye zırvalamış. Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki katil harekete geçiriliyor' diyen Erdoğan, devamında 'Yeni Zelanda nere, Türkiye nere?' diye sordu.

Erdoğan ayrıca, 'Cani İstanbul'a gelmiş, bağlantılarını ortaya çıkartacağız' açıklamasında bulundu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da bu senaryonun bir parçasıdır. Avrupa'da her gün vatandaşlarımıza yeni saldırıların haberlerini alıyoruz. Bunların derdi Tayyip Erdoğan değil, bunların derdi AK Parti ve MHP ile kurduğumuz Cumhur İttifakı değil. Bunların derdi doğrudan doğruya Türkiye'dir, Türk milletidir. Bunların derdi Rabia'dır Rabia.'

'SEN ÖNCE KENDİNİ GÖZDEN GEÇİR'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İslam dünyasından kaynaklanan terör…' ifadesine de tepki gösterdi. 

'Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye yetkili değilsin. Sen önce kendini gözden geçir' diyen Erdoğan, 'Sen zaten terörle kol kolasın. Bu millet inşallah CHP'yi senden kurtaracak' görüşünü dile getirdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü