Pervin Buldan: Öcalan ailesiyle görüşsün

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kars'ta yaptığı konuşmada 'Arkadaşlarımızın tek talebi var. Bu talep meşru bir talep. Tecrit kalksın, Sayın Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşsün. Bu talebi görmemek Adalet Bakanlığı’nın yasalarını yok saydığı anlamına gelir.' dedi.
Pervin Buldan: Öcalan ailesiyle görüşsün
2019-03-16 18:33:18   Güncelleme: 2022-03-20 03:59:51    

Kars Kağızman’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP-AKP adayı için halktan tehditle oy istediğini belirterek, 'Hani belediyecilik işi gönül işiydi? Ama burada duyuyoruz ki Kars’ın milletvekilinin kardeşi insanları tehdit ederek, hatta 'seçimde kullandığınız oyların fotoğraflarını çekeceksiniz, bize göstereceksiniz' diyorlar. Tehditle insanların gönlüne nasıl girebilirsiniz?' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars’taki halk buluşmasının ardından Kağızman ilçesine geçti. Buldan’a Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca da eşlik etti. Buldan ve beraberindekiler, ilçe girişinde çok sayıda kişi tarafından halaylarla karşılandı. Bir süre konvoyla ilçede tur atan seçim otobüsü geçtiği her noktadan coşkuyla selamlandı.

‘KAĞIZMAN BİR KEZ DAHA KAZANACAK’

2009’da yerel seçimlerinde Kağızman’a geldiğini belirten Buldan, 'O tarihte biz Kağızman Belediyesi’ni almıştık. Bugün buraya gelirken arkadaşlarım bana şunu söyledi; dedi ki sizin buraya gelişiniz bize belediyeyi kazandırmıştı, ayağınız uğurlu gelmişti. Bir daha geldiniz, 31 Mart tarihinde bir daha kazanacağız, bir daha ayağınız uğurlu gelecek diyorlar. Evet ben de eminim. Kağızman halkı 31 Mart’ta, halkların, inançların, kimliklerin bu kentte bir kez daha kazanacak, bir kez daha iradesini ortaya koyacak' diye konuştu.
 
‘MHP BELEDİYESİ AYRIMCILIK YAPIYOR’
 31 Mart’ta herkes için önemli bir seçimin yapılacağını söyleyen Buldan, 'Çünkü, 17 yıldır AKP iktidarının bu ülkeyi nasıl yönettiğini biliyoruz. Türkiye’yi nasıl yönetiyorlarsa onların sahip olduğu belediyeler de hizmet anlayışı aynı. Birçok yerde belediyelerimize kayyumlar atandı. Belki burada kayyum yok MHP’nin belediyesi var; ancak ayrımcı bir belediye var, halklara eşit anlamda hizmet etmeyen bir belediyecilik var. Siz Kürdün mahallesine Terekeme ve Azeri halkımızın olduğu yerlerdeki gibi aynı hizmeti götürmezseniz bu şehirde ayrımcılık yaptığınız anlamına gelir. Biz 2009 ‘da belediyeyi kazandığımız zaman hiçbir ayrım yapmadan; Türkünden Kürdüne, Azerisinden Terekemesine, Alevisinden Sünnisine kadar kim nerede oturduysa aynı hizmeti yaptık. Ancak, bizden sonra gelenler, ayrımcılık yaptılar. Bu ülkeyi bu şekilde yönetenleri Kağızman’ı bu şekilde yönetmeye izin vermeyeceğiz' ifadesinde bulundu.  
 
‘EN GÜZELİNE LAYIKSINIZ’
 Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: 'Kağızman halklar bahçesidir. Bütün bu insanlar, kardeşçe bir yaşamı talep ediyorlar, belediyenin hizmetinden yararlanmak istiyorlar. Buranın belediyesi  ayrımcılık yapmakta ve bütün belediyelere ait olan arsaları kendi yandaşlarına peşkeş çektiler. Bu halkı, kirli suları içirmeye mahkum ettiler. Kağızman halkı böyle yaşamayı hak etmiyor. Sizler en güzeline layık olan bir halksınız. İşte bunun için HDP size güzel bir gelecek vaat ediyor.'
 
‘TEHDİTLE OY İSTİYORLAR’
 Kağızman’da AKP-MHP adayı için tehditle oy istendiğini dile getiren Buldan, şöyle devam etti: 'Hani belediyecilik işi gönül işiydi. Ama burada duyuyoruz ki Kars’ın milletvekilinin kardeşi insanları tehdit ederek, hatta 'seçimde kullandığınız oyların fotoğraflarını çekeceksiniz, bize göstereceksiniz' diyorlar. Tehditle insanların gönlüne nasıl girebilirsiniz? Bırakın insanlar gönüllerinden geldiği şekilde istedikleri partiye oy versinler. Bir ülkeyi tehditle yönetiyorlar, bulundukları ilçede de aynı şeyi yapıyorlar. Bu ülkeyi tehdit eden anlayışa karşı artık diyoruz ki sizler bu ülkenin yarınlarına, barışına oyunuzu verin.Tehdit edenlere asla prim vermeyin. Onların tehditleri onları Ankara’ya kadar götürür. 31 Mart’ta öyle bir ders vereceğiz ki arkalarına bakmadan Saray’a gidecekler. Onlara şimdiden biletinizi kesin diyoruz, sonra uçaklarda yer bulamazsınız, mecbur olursunuz, yaya gitmek zorunda kalırsınız.'
Buldan, kadınlara, 'Elinizi sandıkların üzerine öyle bir koyun ki o sandıkları çalma cesaretini göstermesinler' diye çağrıda bulunarak, 'Bizler işte bu anlayışlar harama karşı, yalana karşı, inkara karşı 31 Mart’ta bir kez daha kazanacağımızı biliyoruz. Kağızman’ın güçlü iradesinin sandığa yansıyacağını biliyoruz' dedi.
 
‘TECRİDİ SİZLER KIRACAKSINIZ’

 Buldan, 'Leyla Güven arkadaşımız bugün 129 gündür bedenini açlık grevine yatırdı. Arkadaşlarımızın tek talebi var. Bu talep meşru bir talep. Tecrit kalksın, Sayın Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşsün. Bu talebi görmemek Adalet Bakanlığı’nın yasalarını yok saydığı anlamına gelir. Açlık grevleri artık kritik bir aşamaya geldi. Her an geçen süre bu arkadaşlarımızın aleyhine işliyor. Bu arkadaşlarımızın daha kötü bir sonuç çıkmaması adına Adalet Bakanlığı’nın kendi yasalarını uygulamasını bir kez daha talep ediyoruz. Tecrit bir insanlık suçu olmakla sadece İmralı’da uygulanmıyor. Türkiye’nin bir bütünü tecrit altındadır. Bu ülkede demokrasiyi, hukuku askıya alırsanız, o zaman bir ülke tecrit altındadır demektir. Dolayısıyla, tecridin kaldırılması ve açlık grevi arkadaşlarımızın talebinin yerine getirilmesini bir kez daha yineliyoruz. Biz inanıyoruz ki tecridi halkımız kıracak, sizler kıracaksınız' diye konuştu.
 
Buldan son olarak, '31 Mart tarihinde özellikle talep edeceğim. Kağızman’ın yüzde 80- 90 oy oranıyla HDP’nin kazanacağı bir dönemin yarınlarımız açısından önemli. Bizler AKP ve küçük ortağı olan MHP’ye karşı büyük bir başarı elde edebiliriz. Bunun tarihi 31 Mart’tır. Ben burada yaşayan tüm halklarımıza güveniyorum. Kendi iradenize sahip çıkacaksınız. Bunun için de 31 Mart tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz' dedi.