Metroda tacize tokatla karşılık

Adamın metroda kadına tacizini aklamaya çalışırken 'sen de böyle giyinmeseydin' dediği öğrenildi.
Metroda tacize tokatla karşılık
2019-03-16 21:16:01   Güncelleme: 2019-03-16 22:00:24    

Twitter, Facebook gibi sosyal medya sitelerinde dönem dönem yayınlanan ve tüm dünyaya yayılıp viral haline gelen videolar günlerce tartışma konusu oluyor. Bunun son örneği Amerika'da yaşandı.

Kadınların toplumsal hayatta ama özellikle de toplu taşıma araçlarında yaşadığı tacizler oldukça can sıkıcı. Ülkemizde de yaşanan ve kamuoyunu meşgul eden, davaların açılmasına sebep olan bu tür olaylar artık sosyal medya sayesinde herkes tarafından öğreniliyor.

Amerika'da bir metro treninin içinde yaşanan ve yolcular tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada yayınlanan görüntüler de bu durumun son örneği haline geldi. Bu video Twittter'da paylaşılınca binlerce kişi tarafından izlendi ve tepkilere yol açtı. Videoda adamın tacizini aklamaya çalışırken kadına 'sen de böyle giyinmeseydin' gibi çirkin bir bahane öne sürdüğü duyuluyor.

Adamın bu tacizi karşısında sessiz kalmayan kadın bir yandan bağırırken bir yandan da adama sert bir tokat atıyor. Olay esnasında ne olduğunu anlayamayan diğer yolcular şoke olmuş bir şekilde durumu izlerken bir kişi olayı videoya kaydediyor.

İğrenç tacizci de böylece yaptığı çirkin hareketin cezasını anında ve hemen oracıkta almış oluyor.

Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan bu videoyla ilgili bir yorum da kullanıcılardan geldi. Kimi sosyal medya kullanıcıları videonun aslında bilinçli olarak çekildiğini, olayı yaşayan kişilerin ve videoyu çeken yolcunun birbirini tanıdığını iddia etti.