Abdullah Öcalan için intihar ettiği iddia edilen Zülküf Gezen'in cenazesi bu gece defnediliyor

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Zülküf Gezen'in 'fedai eylemi gerçekleştirdiği' yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.
Abdullah Öcalan için intihar ettiği iddia edilen Zülküf Gezen'in cenazesi bu gece defnediliyor
2019-03-18 04:21:37   Güncelleme: 2019-03-18 04:30:23    

Sabah gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, açıklamada, 'Bir kısım internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında ifade edildiği gibi sözde 'tecride karşı fedai eylemi' söz konusu olmayıp, ilk bulgulara göre bahsi geçen hükümlünün ölümü kendisini asarak intihar etmek suretiyle meydana gelmiştir' denildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturma açıldığı da belirtildi. Amcası Ahmet Gezen ise yeğeni Zülküf'ün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından dolayı 12 yıldır hapis yattığını söyledi.

BBC Türkçe'den Hatica Kamer'in haberine göre, ailesiyle 15 günde bir telefonla görüştüğünü, durumunun iyi olduğunu söylediğini aktaran Ahmet Gezen, yeğeninin 'tecride karşı yaşamına son verdiğini' öğrendiklerini belirtti. Gezen, 'İstanbul'dan avukatları gönderdik, cenaze yarın gelecekti ama sizinle konuşmadan on dakika önce Emniyet'ten geldiler ve haberimiz olmadan, yeğenimin cenazesini bu gece uçakla Diyarbakır'a getirdiklerini söylediler. Yarın herhangi bir provokasyon olmasın diye, yeğenimi bu gece gömmemizi istiyorlar' dedi.

'1 MART'TA AÇLIK GREVİNE GİRDİ AMA VAZGEÇİRİLDİ'

Ahmet Gezen, yeğeni Zülküf'ün 1 Mart'tan itibaren açlık grevine girdiğini ama Hepatit B hastası olduğu için onuncu günün sonunda arkadaşlarının ona eylemden vazgeçirdiğini söyledi. Gezen, yeğeninin herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını, intiharının nedeninin ise 'tecridi protesto etmek' olduğunu ifade etti.

HDP'Lİ BAŞARAN: CEZAEVLERİNDE 335 KİŞİLİK GRUPTAN BİRÇOK TUTUKLU GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Gezen ailesinin evini ziyaret ettiğinde cenazenin havaalanına getirildiğini öğrendiklerini söyledi. Havaalanından cenazenin defnedileceği Yeniköy mezarlığına giden tüm yolların kapatıldığını söyleyen Başaran, milletvekillerinin de mezarlığa alınmadığını söyledi. Başaran, 'Havaalanı kapısında mahsur kaldık, ailenin bazı üyelerini cenazeyle birlikte aldılar ama bize izin vermiyor. Hükümetin kararı olduğunu söylüyorlar, yazılı bir karar da yok' dedi.

Vehaber Menu