Netflix, şifresini paylaşanların hesaplarını kapatabilir

Online sosyal platformlar arasında şifre paylaşımının en rahat yapıldığı platformlardan biri olan Netflix'in, potansiyel müşteri kaybını önlemek için bir dizi önlemler alabileceği konuşuluyor.
Netflix, şifresini paylaşanların hesaplarını kapatabilir
2019-03-18 19:47:29   Güncelleme: 2019-03-18 19:47:29    

Netflix, şifre paylaşan kullanıcılara yönelik çok konuşulacak bir önlem almaya hazırlanıyor. Habere göre, netflix şifresini paylaşan kullanıcıların hesaplarını kapatabilir.

2 veya 4 kişilik abonelik paketleriyle kişi sayısı kadar kullanıcı, aynı anda platformu kullanabiliyor. Ancak bu paketlerin ücretleri tek kişilik paketlere kıyasla daha yüksek olduğundan izleyiciler, tek bir hesap açıp, şifreleri yakınlarıyla paylaşarak yüksek ücretler ödemeden çoklu kullanım yapabiliyorlar. 

Bu durum da Netflix'in, potansiyel müşterilerini kaybetmesine neden oluyor. 

ŞİFRE PAYLAŞANLARIN HESAPLARI KAPATILACAK

Mirror'un haberine göre, şirket bu durumun önüne geçmek için yapay zeka teknolojilerinden yardım alabilir. Buna göre, şirket, teknoloji fuarı CES 2019'da, Synamedia isimli kuruluşunun tanıttığı yapay zeka programını kullanacak. 

Söz konusu program ile yapay zeka, kullanıcının giriş sayısında herhangi bir tutarsızlık tespit edildiğinde, Netflix kullanıcıyı şifre paylaşımı yapanlar listesine ekleyecek. Eğer yapılan bu tespit doğru ise Netflix hesapları tamamen kapatabilecek.

Vehaber Menu