Soylu: Polisimiz HDP'li vekilleri şapa oturttu, terör örgütlerinin tozunu atıyoruz

Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin İstiklal Caddesi'nde yapmayı planladığı yürüyüşe polisten izin çıkmamıştı.
Soylu: Polisimiz HDP'li vekilleri şapa oturttu, terör örgütlerinin tozunu atıyoruz
2019-03-19 11:27:33   Güncelleme: 2019-03-19 11:27:33    

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li vekillerin Taksim'de polis ablukasına alınmasıyla ilgili olarak 'İstanbul'dan bir araya gelecekler sonra yürüyecekler. Nereye yürüyecekler? 15 vilayet daha sonra Diyarbakır'a gidecekler. Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyüş eylemi yapacaklar. Diyarbakır'da sonlandıracaklar sonra da bütün dünyaya duyuracaklarmış. Ne demişiz? Kötü bir şey demedik. 'Sizi yürüten adam değildir' dedik. İstanbul'da Taksim Meydanı var. Otelin 2 metre önüne çıktılar, bizim polislerimiz orada onları şapa oturttu' dedi.

HDP Hakkâri Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in 'Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için' başladığını duyurduğu açlık grevi eylemi 100. gününe yaklaşırken eş başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin İstiklal Caddesi'nde yapmayı planladığı yürüyüşe polisten izin çıkmamıştı. 

Antalya'da vekillere polis ablukası hakkında konuşan Soylu, şunları söyledi:

'Emin olun; 13- 14 yaşındaki kızları dağa götürüp, o kızlara taciz ettirenlere, tecavüz ettirenlere ve anaları gözü yaşlı bırakanlara hesabını sormaz, burunlarından fitil fitil getirmezsek namerdiz. HDP'nin vekilleri, ben onlara milletvekili demiyorum; çünkü onlar bu milletin milletvekili olabilecek karaktere ve haysiyete sahip değil. Onlar PKK'nın vekilidir. İstanbul'dan bir araya gelecekler sonra yürüyecekler. Nereye yürüyecekler? 15 vilayet daha sonra Diyarbakır'a gidecekler. Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyüş eylemi yapacaklar. Diyarbakır'da sonlandıracaklar sonra da bütün dünyaya duyuracaklarmış. Ne demişiz? Kötü bir şey demedik. 'Sizi yürüten adam değildir' dedik. İstanbul'da Taksim Meydanı var. Otelin 2 metre önüne çıktılar, bizim polislerimiz orada onları şapa oturttu. Son 2 yılda, 2017- 2018'de 3 bin 333 teröristi etkisiz hale getirdik. 3 bin 99 barınak ve sığınağı ortadan kaldırdık. Son 30 yılda terör örgütüne katılımı en düşük düzeye düşürdük. Onun 3 katı kadar terör örgütünü ilk kez böyle yakaladık. Sadece onu mu? PKK, PYD, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ ile mücadele ediyoruz. Bütün terör örgütlerinin tozunu atıyoruz.'