Hollanda saldırganı Gökmen Tanış'ın eski sevgilisi: Terörist değil psikopat

Hollanda’nın Utrecht kentinde dün bir tramvayda ateş açarak üç kişiyi öldüren, beş kişiyi yaralayan Türkiye doğumlu Gökmen Tanış hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Eski sevgilisi olduğunu söyleyen bir kadın ve ailesi, Tanış’ın psikolojik sorunlar yaşadığını ve eyleminin terör saldırısı olmadığını savundu.
Hollanda saldırganı Gökmen Tanış'ın eski sevgilisi: Terörist değil psikopat
2019-03-19 13:16:02   Güncelleme: 2019-03-19 13:16:02    

Hollanda medyasında yer alan haberlere göre Tanış, adı ‘Angelique’ olarak verilen eski sevgilisine cinsel saldırıda bulunma suçlamasıyla iki hafta önce hâkim karşısına çıktı. Angelique ise Hollanda gazetesi Algemeen Dagblad ile söyleşisinde, Tanış hakkında karanlık bir tablo çizdi; polisi uyardığını açıkladı. Tanış ile sekiz yıllık bir ilişki yaşayıp ayrıldığını söyleyen Angelique, 'Saldırının onun dini ile ilgisi yok. O bir terörist değil, psikopat. Polisi bunun için çoğu kez uyardım. Keşke beni dinleselerdi' diye konuştu.

‘POLİSTEN KORUMA İSTEDİM’

'Ben Tanış hakkında tecavüzden dolayı suç duyurusunda bulundum. Tanış deli birisi, tam bir suç makinesi, polisi uyarmama rağmen Tanış’ın elini kolunu sallayarak dolaşmasının neticesi bu acı tablo' diye konuşan eski sevgili, sözlerine şöyle devam etti: 'Tanış bir psikopat, uyuşturucu madde kullanıcısı. Ama asla bir terörist değil ancak her türlü suçu mevcut. Silahlı saldırısının ardında Tanış’ın şüpheli zanlı oluğunu duyar duymaz polisi giderek koruma talebinde bulundum. Beni öldüreceğinden ve aradığından dolayı korku anlar yaşadım. Polis ise yardımcı olacağı yerde beni sorguya çekip Tanış’ı ne kadar tanıyıp tanımadığımı sorguladı. Ben bir kurbanım, polisin bu duruşu beni üzdü ve bu utanç verici.'

Vehaber Menu