Fethullah Gülen'in, hakkında yakalama kararı bulunan kardeşi saklandığı evde hayatını kaybetti

15 Temmuz darbe girişimi iddianamelerinin 1 numaralı firari sanığı Fethullah Gülen'in, hakkında yakalama kararı bulunan kardeşi Salih Gülen'in, İstanbul'da saklandığı evde hayatını kaybettiği belirtildi.
Fethullah Gülen'in, hakkında yakalama kararı bulunan kardeşi saklandığı evde hayatını kaybetti
2019-03-20 02:42:27   Güncelleme: 2019-03-20 02:42:27    

Sabah gazetesinde yer alan haberde, 'uzun süredir aranan Salih Gülen'in cenazesinin, saklandığı evin deşifre olmaması için gizlice defnedildiği' kaydedildi. Defin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Salih Gülen'in hayatını kaybettiği yeğeni Ahmet Kurucan tarafından sosyal medya aracılığıyla paylaşıldığı belirtildi.

Erzurum'da, 'FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, 'Fethullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait matbaada, paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı' iddiasıyla yapılan operasyonda, pek çok doküman ve materyal ele geçirilmiş, gözaltına alınan matbaanın ortağı Samih Yalçın tutuklanmış, Fethullah Gülen ve kardeşi Salih Gülen hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Salih Gülen'in 'Silahlı terör örgütüne üye olmak'suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenmişti.

Vehaber Menu