Kılıçdaroğlu: Benim idamımla ilgili kanun getireceklermiş. Getirmezseniz namertsiniz, oy vermezsem namerdim

Ankara'nın Keçiören ilçesinde halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'nin ilk şeker fabrikası yumurta satarak kuruldu. Şimdi fabrika satıyor elalemin mallarını satın alıyoruz' dedi.
Kılıçdaroğlu: Benim idamımla ilgili kanun getireceklermiş. Getirmezseniz namertsiniz, oy vermezsem namerdim
2019-03-20 18:43:01   Güncelleme: 2019-03-20 18:43:01    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 milyon dolar için tank palet fabrikasını verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'O sözleşmeyi iptal et 50 milyon doları ben sana bulacağım kardeşim' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'O sözleşmeyi iptal et, 50 milyon doları ben sana bulacağım kardeşim'

'Milliyetçilik bizim altı okumuzdan biridir. Milliyetçi olmak demek yedi düvelin önünde diz çökmemek demektir. Ülkücü olmak demek farkında olan bir Türkiye'yi inşa etme hedefindedir. Bu lafla olmaz, eylemle, çalışmakla olur. Bunları yapmayın. Bakın bütün fabrikaları sattılar, niye kapatıldı bu fabrikalar. Bu fabrikalar hangi şartlarda yapıldı. Sıra geldi silah fabrikasına. Tüm Türkiye duysun, Erdoğan'a çağrımdır, o sözleşmeyi iptal et, 50 milyon doları ben sana bulacağım kardeşim.

'Nasıl yaparsın? Katar ordusuna satarken bu fabrikayı, askerlerin görüşünü aldın mı?

'Milliyetçi olmak için Ankara'da seymen olmak gerekir'

'Milliyetçi olmak için Ankara'da seymen olmak gerekir. İthal adayla belediye mi yönetilir? Bir tane belediye başkan adayı bulamadınız mı? Kayseri'den geliyor. Bütün bunları Ankaralıların düşünmesi lazım. Eğer bu ülkede beraber yaşayacaksak, dostça yaşayacaksak alın teriyle, gönül rahatlığıyla oyumuzu kullanacağız.

'Bay Kemal olmak için kul hakkı yememek, komşusu açken tok yatan bizden değildir kültürüne sahip olmak lazım. Bay Kemal olmak kolay değil. Rahatsız oluyorlar. Güzel bir şey yap, vallahi de alkışlarım. Ülkenin silah fabrikasını 50 milyon dolar bulamadın diye satıyorsan vallahi de alkışlamam.

'İdamım için kanun getirmezseniz namertsiniz'

Akit TV’nin Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen'in 'Toplum Kılıçdaroğlu’nun asılmasını bekliyor' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Kılıçdaroğlu'nu asmamız lazım' diyorlar. Şunu söyleyim; bana saldıran PKK'ydı, şimdi başka bir cepheden aynı kafa saldırıyor. Nereden saldırırlarsa saldırsınlar, kimden gelirse gelsin Gazi Mustafa Kemal'in yolundan ve inandığım davadan, büyük Türkiye davasından asla dönmeyeceğim. Ben korkacakmışım da, bunları tamamen geçiniz. Benim idamımla ilgili kanun getireceklermiş. Getirmezseniz namertsiniz, oy vermezsem namerdim.' 

Vehaber Menu