7 yaşındaki Rüya’nın tedavisi için para toplanmasına İzmir Valiliği’nden izin çıkmadı

İzmir’de, beyin sapındaki tümörün tedavisi için Küba’ya gitmesi gereken 7 yaşındaki Rüya Ertaş’ın masrafları için yardım kampanyası düzenlenmesine İzmir Valiliği’nden izin çıkmadı. Valilik, Sağlık Bakanlığı yönetmeliğini gerekçe gösterdi.
7 yaşındaki Rüya’nın tedavisi için para toplanmasına İzmir Valiliği’nden izin çıkmadı
2019-03-21 13:07:47   Güncelleme: 2019-03-21 13:07:47    

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre beyin sapında tümör bulunan 7 yaşındaki Rüya Ertaş’ın tedavi olabilmesi için Küba’ya gitmesi gerekiyor. Çözüm aramaya çalışan Rüya’nın ailesi Küba’da hastalığın tedavisi ile ilgili bir umut buldu. Ancak Rüya’nın Küba’daki tedavisi için 300 bin TL’ye ihtiyaç vardı. Ertaş’ın ailesi bu parayı toplayabilmek için İzmir Valiliğine yardım toplama başvurusunda bulundu. Ancak bu talep, Sağlık Bakanlığı yönetmeliği gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. 

Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmelikleri gerekçe gösterilerek yardım toplama izninin verilemeyeceği belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre, Türkiye’de tedavisi mümkün olmayan hastaların yurt dışında tedavisi SGK tarafından ücretsiz karşılanabiliyor ancak bunun için sağlık kurulundan rapor alınması, bu raporun Sağlık Bakanlığı'ndan onaylanması gerekiyor.

Baba Ertaş: Paramız yok diye elimiz kolumuz bağlı, para olsa 5 dakika durmazdık

Yakın zamanda Türkiye’den çok sayıda kanser hastası tedavi için Küba’ya gitti. Ertaş ailesi de bu para olsaydı eğer bu bürokratik engellere takılmadan çocuklarını Küba’ya götürüp tedavi ettirebilecekti.  Ancak aile tedavi sürecinde bile yüklü miktarda borçlandı. Öte yandan Rüya’nın hastalığı da ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde tekrar hastaneye götürülen Rüya’nın beyninin başka bir bölümünde de tümör tespit edildi.

Rüya’nın babası Ayhan Ertaş, görüştükleri hiçbir doktorun Bakanlığın istediği raporu vermeye yanaşmadığını ifade ederek 'Bize kemoterapi yapmayı öneriyorlar ama onun da faydalı olup olmayacağına dair bir şey söylemiyorlar. Ayrıca organlarına zarar verebileceğini de söylüyorlar. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Tümör de kötü huylu olduğu için yayılıyor. Daha da geç kalmak istemiyoruz ama paramız yok diye elimiz kolumuz bağlı. Para olsa 5 dakika durmazdık. Maddi gücümüz yok, para vermelerini geçtik izim verseler yeter. Bir çocuğun hayatını dikkate alarak Bakanlığı bir kez daha kararını gözden geçirmeye çağırıyorum' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü