Musul'da feribot battı, ölü sayısı 100'e yükseldi

Irak'ın Musul kentinde Dicle nehri üzerinde sefer yapan feribotun battı. Irak İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, El-Cezire Parkı'nda feribotun batması sonucu ölü sayısının 100'e çıktığı bildirildi.
Musul'da feribot battı, ölü sayısı 100'e yükseldi
2019-03-22 05:02:51   Güncelleme: 2019-03-22 05:02:51    

Feribotun batmasına haddinden fazla insan olmasının sebep olduğu belirtilirken; hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunduğu kaydedildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Associated Press’e konuşan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seif al-Badr, feribotun teknik bir problem yüzünden battığını ve çevrede insanları kurtaracak çok fazla tekne olmadığını söyledi. Sözcüye göre feribotta yaklaşık 150 kişi bulunduğunu ifade etti.

Ninova eyaletinin yöneticisi Abd al-Sattar Habu, feribotun insanları turistik bir küçük adaya taşıdığını ve yolun yarısındayken battığını aktardı. Abu, nehirdeki su seviyesinin yoğun yağışlı kış sonrasında yüksek olduğunu ve barajlardaki kapakların açılacağı konusunda da birkaç gün önce uyarı yapıldığını söyledi.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Musul'da Dicle Nehri açıklarında bulunan El-Cezire Parkı'nda feribotun batması sonucu ölü sayısının 100'e çıktığı bildirildi. 

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Adil Abdulmehdi'nin Musul'da bir feribotun batması sonucu sivillerin hayatını kaybettiği olayı yakından takip ettiği ve derhal soruşturma açılması talimatı verdiği belirtildi.

Batan feribottaki yolcuları kurtarmak için çalışmalar sürdürülürken; Sputnik International’a konuşan bir yerel acil servis çalışanı kazaya ‘aşırı yüklemenin’ sebep olduğunu iddia etti. Kaynak, Al Jazeera isimli feribotun Musul’un Al Gabat bölgesinde battığını ve o sırada çoğunluğunu çocuklar ile ebeveynlerin oluşturduğu onlarca kişinin o sırada feribotta olduğunu söyledi.

9 kişi gözaltında

Irak Yüksek Yargı Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Dicle Nehri'ndeki feribot kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu feribotun işletmesinde görevli 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca feribot ve park işletmesi sahipleri hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Vehaber Menu