Kılıçdaroğlu: Bunun adı açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanettir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere 9 gün kala Ordu'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu: Bunun adı açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanettir
2019-03-22 11:40:01   Güncelleme: 2019-03-22 17:19:29    

Kılıçdaorğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Alışveriş merkezlerine sahibiz ama bu esnafın da evine ekmek götürmesi, siftah yapması lazım. Yabancı ülkelerde nasıl oluyor diyeceksiniz, orada da büyük alışveriş merkezleri var ama orada büyük alışveriş merkezleri haftanın bir günü kapalıdır. O gün vatandaş esnaftan alışveriş yapar. Bizde neredeyse 24 saat açıklar. Peki esnaf ne yaptı, 'Sen benim sonumu getiriyorsun' dedi, oy verdi.

 

'Bu seçimin bir özelliği var, düşünerek sandığa gideceğiz.

'17 yılda şu olsaydı ben kabul ederdim, efendim ben şunu yapacaktım ama bir koalisyon var o izin vermedi.' Tek başındaydın. İstediğin kararı çıkardın, istediğin bakanları tayin ettin.İstediğin ülkeden istediğin 

'Devlet aklı yok, Türkiye’de liyakat yok, bir kinini aklı var.

'Bunun adı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir'

'(Tank-palet fabrikasının özelleştirilmesine tepki) Ülkücü ben miyim sen misin? Ben bu ülke için her türlü fedakarlıkta bulundum. Efendim biz satmıyoruz, buyurun kararları. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Resmi Gazete'de. altında 19 Aralık 2019 tarihli Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası var, özelleştirme. Bir ülkenin silah fabrikası o ülkenin haysiyetidir, onurudur. Vereceksin Katar Ordusu tank yapacak ve kime satacak? Türk askerine. Niye bunu verdin Katar ordusuna. Sayın Erdoğan cevap veriyor, kamu imkanlarıyla bu fabrikayı modernize etmek istediğiniz zaman 50 milyon dolar gerekiyor diyor. Ya devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 50 milyon dolar ya. İstanbul'daki 10 tane villayı sat, 50 milyon dolar. En küçük uçağını sat 150 milyon dolar zaten. Bunun adı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir, başka bir şey değil. O sözleşmeyi iptal et vallahi de billahi de 50 milyon doları ben sana bulacağım.