Erdoğan: Bu seçimden sonra önümüzde 4 buçuk yıl kesintisiz bir icraat dönemi var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler çerçevesinde gerçekleştirdiği mitingler kapsamında Konya'da konuşuyor.
Erdoğan: Bu seçimden sonra önümüzde 4 buçuk yıl kesintisiz bir icraat dönemi var
2019-03-22 15:33:35   Güncelleme: 2019-03-22 15:55:17    

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Türkiye 2002'den beri girdikleri seçimlerin belki de en kritiğini yaşayacak. Çünkü önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var. Şunu unutmayın bu güne kadar hep dik durduk dikleşmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Şimdi bu dönemin en etkin şekilde kullanabilmemizin yolu seçimlerden güven istikrarımızı sürdürebilecek bir sonuç almaktır. Aksi takdirde sınırlarımızın dibine kadar dayanmış olan teröristlerin oyunlarını bozmamız zorlaşır, aksi takdirde ekonomimize saldıran alçakların ve fırsatçıların onların ekmeğine yağ sürenlerin oyunlarını bozmamızı zorlaşır, aks takdirde yeni Zelanda’daki teröristin tüm açıklığıyla ortaya serdiği gibi hala ülkemizle ve milletimizle hesabı olanlara gün doğar.

'(İslam İşbirliği Konferansı) Neler yapacağız, ne yapmamız gerekir onlarla kararını verdik. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz, yeni Zelanda'daki bu insanın pozitif yaklaşımı ve o terörist. Bir de Avustralya'daki terörist, ahlaksızca konuşuyor: Tabii bu teröristin bir benzeri de Türkiye'de var (Kılıçdaroğlu'na.) Aynısın ya aynısın. CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum Allah aşkına böyle bir adamın genel başkanlığında daha ne kadar oy vereceksiniz? Ya bunu batı'ya anlatamadık biz bunu bu güne kadar, demek ki sana da anlatamamışız. Sen tehlikeli bir adamsın.

'(Akşener'e) Bir ara yurt konseyi gibi bir şey çıkardılar. Ayın 15'inden sonra genel başkan olacağım dedi. Bunlar senin iyi günlerin. Sen Tayyip Erdoğan'a söylemediği sözleri söylemiş gibi fatura keseceğini sandın ya asıl fatura sana kesilecek. Şimdi tabii korku bacayı sardı. Ama bu yurt konseyi başkanıymış oradan yırtarmış. Bu ülke hukuk devleti, hesabını vereceksin. Dirsek teması olan kişinin de milletvekilliğinden dokunulmazlığı var, onunla ilgili de çalışmaları ben yargıya müracaat etmek suretiyle ben avukatlarıma yaptırıyorum. Teröristlerle omuz omuza yürüyenlere, kalkıp da YPG'yi savunanları biz bu ülkede tutamayız. 

'Kim olursa olsun. Ak parti üye sayısı itibariyle 10,5 milyonu bulan, pek çok partinin aldığı oy sayısından daha çok üye sayısına sahip. Ak Parti Meclis'te en çok milletvekiline sahip parti, böylesine büyük bir yapı içerisinden elbette ki eksiklikler çıkar, hatalar da olur tabii. ama ak parti hiçbir şekilde kimliksiz, kişiliksiz, partilerden birine Allah'ın izniyle dönüşmeyecektir. ak parti kendisini yenileyebilen bir partidir.