Bağdadi, Suriye’den kaçmak için dış görünüşünü değiştirdi

Bağdadi'nin sıradan sivil otomobillerle ya da taksilerle yer değiştirdiğini belirten Kaynak 'Son zamanlarda araç konvoylarının eşlik etmesine karşı çıkıyor, korumaları IŞİD'in formalarından farklı Afgan giysileri giyiyor. Ayrıca dış görünüşünü değiştirdi. Sakalını kısalttı, kızıla boyadı. Son iki yıldır fazla hareketsizlikten çok kilo aldı' ifadelerini kullandı.
Bağdadi, Suriye’den kaçmak için dış görünüşünü değiştirdi
2019-03-22 16:57:51   Güncelleme: 2019-03-22 16:57:51    

Al-Araby al-Jadeed gazetesinin Irak güvenlik güçleri arasından bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Bağdadi Baguz'da değil.

Kaynak 'Bağdadi Baguz'da değil, ancak DSG'nin operasyonları öncesinde buraya birkaç kez geldi. Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, Suriye'nin başka bir bölgesinde. Oradan birkaç kez Irak'a kaçmaya çalıştı, ancak koalisyon güçleri ve sınırdaki Irak halk savunma güçleri Haşd el Şabi onu durmaya zorladı' dedi.

Kürt basını dün DSG'nin IŞİD'in Suriye'nin kuzeybatısındaki son mukavemet noktası Baguz'u IŞİD'lilerden temizlediğini aktarmıştı, ancak DSG daha sonra bu bilgiyi yalanlamıştı. Suriye'nin kuzeyindeki uluslararası koalisyon güçlerinin temsilcisi Sputnik'e yaptığı açıklamada bölgedeki çatışmaların sürdüğünü söylemişti.

Daha önce Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin bilgiler birçok kez basına yansısa da bir doğrulama gelmedi. Irak'ta yayın yapan el Sumeriye televizyonunun Irak istihbaratına dayandırdığı haberine göre Bağdadi, haziran ayında Irak ordusunun operasyonu sonucunda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Vehaber Menu