CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül: Hayvanlara asla eziyet edilmediği bir ada istiyoruz.

CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül yaptığı açıklamada 'Hiçbir canlıya eziyeti kabul edemeyiz.' dedi.
CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül: Hayvanlara asla eziyet edilmediği bir ada istiyoruz.
2019-03-27 13:23:23   Güncelleme: 2019-03-27 13:23:23    

Gazete Duvar'dan Sadık Güleç'e konuşan Gül, Adalar'ın ulaşım sorunu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

 'Fayton meselesini Büyükşehir ve iktidarda biraz kaşıyor. Onların tamamen kaldırma gibi bir girişimi vardı. Ama bunun adalar için sembolik bir değeri var. Buradan geçinen insanlar var. Tabi ki koşulların mutlaka iyileştirilmesi gerekir. Hayvanlara asla eziyet edilmediği bir ada istiyoruz. Hiçbir canlıya eziyeti kabul edemeyiz. Bu sorunu hem onlarla hem ada halkıyla konuşarak çözmemiz gerekiyor' dedi.

Adalarda taşıma seçmen iddialarını da değerlendiren Gül, şöyle konuştu:

'Adalar'da 12 bin seçmen var. Buranın seçmen sayısı düşük olduğu için, üç yüzlü beş yüzlü seçmen sayıları ile buranın sonucu değiştirilebiliyor. CHP örgütü gerekli itirazları yaptı. Ancak tahmin ediyorum yine de beş yüzün üzerinde bir seçmen kaldı. Ben adadaki seçmenlerimizin bilinç düzeyinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Onlarda AK Parti'nin İstanbul'u nasıl bir betona çevirdiğinin farkındalar. Adalara da böyle bir şeyin olmasına izin vermeyeceklerdir. Ben taşıma seçmene rağmen kazanacağımızı düşünüyorum.'

'Zaten Türkiye'nin de içine kapatılmak istendiği bir süreçten geçiyoruz. Adeta dünyadan iktidar tarafından bağı kesilmek isteniyor. Oysa biz adaları bütün dünyaya tanıtabiliriz. Geçen süreç içinde Adalar merkezi hükümet tarafından çok geri bıraktırılmış. Burası çok kültürlü birçok farklı kimliğin bir arada yaşadığı, hemde hiçbir çatışma olmaksızın yaşadığı örnek bir yer. Türkiye'nin çatışmacı ortamına bir örnek olarak da önermemiz mümkün' ifadesini kullandı.