Erdoğan: Binali Bey gel, seni büyükşehir belediye başkanı yapacağız dedik

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala İstanbul'da 8 miting gerçekleştirecek. Erdoğan bugün ilk mitingini İstanbul Tuzla'da gerçekleştirdi.
Erdoğan: Binali Bey gel, seni büyükşehir belediye başkanı yapacağız dedik
2019-03-29 15:04:14   Güncelleme: 2019-03-29 15:09:56    

Erdoğan'ın Tuzla'daki konuşmasından satır başları şöyle:

'Biz uzaydan gelmedik, gökten zembille de inmedik.

'CHP'nin Tuzla'yı ne hala getirdiğini gençlerimiz bilirler mi? Bilmezler. Biz devralınca Pendik Tuzla, Kartal ne duruma geldi. buraları yeniden inşa ettik. Cumhur ne kadar güçlü olursa cumhurbaşkanı da o kadar güçlü olur. Şimdi dört buçuk sene bu kardeşiniz Türkiye'nin cumhurbaşkanı mı. Ve Binali Bey kardeşimiz İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu takdirde, bir üçlü olarak el ele vereceğiz, Tuzla'yı da İstanbulumuzu da çok daha ileriye taşıyacağız.

'Biz çiftçimizin, emeklimizin, kamu görevlimizin Türkiye'yi kendilerine emanet edeceğimiz tüm gençlerimizin cumhurbaşkanıyız, biz gece uykusunu bölüp bize dua eden piri fanilerin cumhurbaşkanıyız, biz 15 Temmuz gecesi istikbaline sahip çıkan kahramanların cumhurbaşkanıyız. sizin 24 Haziran'da iaret ettiğiniz şekilde yolumuza devam edeceğiz. kimseyi dışlamayacak ebedi kardeşliğimize sıkı sıkı sarılarak huzuru için gayret göstereceğiz. Ülkemizi hak ettiği konuma muhakkak ulaştıracağız. 

'Çünkü onlar paraları götürdüler. 2 buçuk milyar dolarla İstanbul belediyesini aldım.

'57 ile gittim, ilçeler de yaklaşık 30. Niye bu kadar yoruluyoruz? Rabbimiz ancak çalıştığına çalıştığının karşılığını veriyor. Onlar Ankara'da anca kulis yaptılar. Ama bizim o tür kişileri aramıza katmamız, onları Meclis'e taşımamız mümkün değil. 

'Siyaset vatanının bekasını, milletinin menfaatini kendi çıkarı önüne koymayı gerektirir. Ülkesi, şehri için koşmayı, ter dökmeyi gerektirir. Türkiye'yi ve şehirlerimizi daha müreffeh yarınlara ulaştırma peşindeyiz. 25 yıldır hep gönülleri kazanmanın çabasında olduk. Bu ülkede tek bir dikili ağaçları olmayan, onlara inat Türkiye'ye projelerimizle yatırımlarımızla damgamızı vuruyoruz. Son 17 yılda 255 katrilyon lira yatırım yaptık.

'Doğalgaz butonuna basıyorsun, bütün daire sımsacak. Helga kullanacak da benim Ayşem Fatmam neden kullanmasın.

'Karşımızda kimlerin olduğunu, kimlerin kimlerle yol yürüdüğünü sizler de görüyorsunuz. Terör örgütleri şimdiden Ankara ve İstanbul adayları üzerinde şantajlara başladılar. Nasıl şimdi koalisyon kuruyorsunuz alın gidin oraya. Bu toprakları bölemeyeceksiniz. Şimdi buyurun, hepsi delilli olacak (Erdoğan, HDP'lilerin videosunu izlettirdi.) Bakın bunlar Kandil'deki terör liderleri. Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. HDP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, ya siz bunların peşinden mi gideceksiniz? Bunlar benim Kürt kardeşlerimi temsil edebilir mi? Bunlar devletten aldıkları paralarla çukurlar kazdılar, benim oradaki Kürt kardeşlerimi öldürdüler. Bunu HDP'ye gönül veren kardeşlerimi düşünmüyor mu? Pazar günü bunlara hesap sormayacak mıyız? Biz sırtımızı YPG'ye dayamış. Ey kadın biz de sırtımızı milletimize ve Allahımıza dayadık. 1 Temmuz'a kadar terörle mücadele yasasını kaldırmazsanız savaş kapınızı çalacak diyor, hani geldi geçti 1 Temmuz. Kandil'de Tendürek'te inlerine girdik, girmeye devam edeceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Hani neredeler Kaçacaklar.


'Binali Bey, gel'

Erdoğan, daha sonra Pendik'teki miting alanına geçti. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Binali Bey gel, seni büyükşehir belediye başkanı yapacağız' dedik.

'CHP 3 Ç demek. Çöp çukur çamur. CHP çarpık kentleşme demek. Pazar günü yapılacak seçimler için bir kez daha desteğinize talibiz. Biz 15 Temmuz'da Sayın Bahçeli ile bir araya geldik o günden itibaren Cumhur İttifakı'nı oluşturduk.

'Kandil'den, Pensilvanya'dan gelen talimatlar var. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Siz CHP'nin adayına oy verdiğinizi sanacaksınız belediyeyi Kandil'in militanları yönetecek. (Ekrem İmamoğlu) Çıkmış ne diyor? Trabzonluyum. Ya sen 'Trabzonluyum' diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Yani eğer işe oradan bakıyorsan şu anda benim Hazine ve Maliye Bakanım Trabzonlu. İçişleri Bakanım aynen Trabzonlu. Sanayi ve Teknoloji Bakanım Trabzonlu. Aynı şekilde Grup Başkanvekilim Muş, o da Trabzonlu. Yani burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli. Ne kadar bilgi sahibisin. Ne kadar bu ülkeyi yönetme imkanın var?

Binali Bey'in tek borcu İstanbul'adır milletimizedir sizedir. Hiç kimse seçimden sonra Binali Bey'e diyet ödetmeye kalkamaz Kandil'dekiler gibi veya Pensilvanya'dakiler gibi. CHP'nin Adalar Belediye Başkan Adayı İstiklal Marşı'nı söylemiyor. Çünkü Kandil'in arkasında olduğu HDP'nin İstikal Marşı bayrak diye bir derdi yok.''