Trump: Ben en iyi okullara gittim, onlar gitmedi

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta sonuçlanan Mueller raporuna tepki gösterdi. ABD başkanı, 2016 seçimlerinde Trump kampanyasından kimsenin Rusya ile gizli anlaşma içinde olup olmadığını araştıran soruşturma için 'Bu ABD halkının iradesini sabote etme girişimden başka bir şey değildi' dedi.
Trump: Ben en iyi okullara gittim, onlar gitmedi
2019-03-29 16:07:43   Güncelleme: 2019-03-29 16:07:43    

Raporun ana bulguları arasında 2016 Trump seçim kampanyasında görev alan herhangi birinin Rusya ile gizli işbirliği içinde bulunmadığı ve Mueller'in Trump'ın adaleti engellediğine dair kesin bir sonuca varmadığı da yer alıyordu.

Grand Rapids, Michigan'da konuşan Trump, 'Gizli anlaşma aldatmacası sonra erdi' dedi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller III ve soruşturmaya destek verenlere karşı sert ifadeler kullanan Trump, 'Özel yetkili savcı raporunu bitirdi ve ne gizli işbirliği ne hukuku engellemeye dair bir kanıt buldu. Bu tarihi seçim zaferimize ve ABD halkının iradesine yapılan kötü niyetli bir saldırıdan başka bir şey değildi' diye konuştu.

Trump, Demokratların Kongre'nin başkan ile ilgili 'kendi kararını verebilmesi' için özel komitenin topladığı bütün bilgilere ve raporun tamamına erişim istemesine de değindi. Trump, 'Demokratlar şimdi de ABD halkını bu gülünç saçmalık ile aldatmaya devam edip, etmeyeceğine karar verecek' ifadelerini kullandı.

'Bu aldatmacadan birçok kişinin canı yandı, ama daha da önemlisi ülkemizin canı yandı' diyen Trump, rakiplerinin kendisine yapay suçlamalar yönelttiğini söyledi.

Trump, konuşmasının sonunda rakiplerine, 'Benim onlardan daha iyi eğitimim var. Ben en iyi okullara gittim, onlar gitmedi. Çok daha güzel bir evim, daha güzel apartmanım, daha güzel her şeyim var. Ben başkanım, onlar değil' diye seslendi.