Takvim'den Ciner'e tepki! Alp Gürkan'dan farksız..

Takvim Gazetesi soma'daki maden faciası üzerinden Habertürk Gazetesi'nin sahibi Turgay Ciner'e yönelik eleştirel bir haber yaptı. Gazete Turgay Ciner'in Soma'daki madenin sahibi Alp Gürkan'dan farksız olduğunu vurguladı.
Takvim'den Ciner'e tepki! Alp Gürkan'dan farksız..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
'Soma'da kâr hırsıyla bile bile ölüme gönderilen 301 işçinin şehit olduğu madenin pişkin patronu Alp Gürkan bu konuda yanlız değil. Turgay Ciner'in madeninde 2011'de 11 işçi toprağa gömüldü, ama henüz hesap soran yok
Soma'daki facianın yaşandığı madenin sahibi Alp Gürkan pişkin tavırlarıyla bütün Türkiye'nin tepkisini çekerken, kar hırsıyla işçileri bile bile ölüme gönderen Gürkan'ın bu konuda yanlız olmadığı da ortada. Kahramanmaraş Afşin'deki Çöllolar Madeni'nde 6 ve 10 Şubat 2011'de meydana gelen iki ayrı göçükte 11 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Ciner Holding patronu Turgay Ciner'e ait Park Teknik A.Ş'nin işlettiği madendeki bu olayla ilgili hiçbir gelişme olmadı. Üstelik o dönemde hazırlanan Sayıştay raporlarında sismik aletlerin uyarı vermesine rağmen madencilerin çalıştırılmaya devam ettirildiği ortaya çıkmıştı. Çöllolar kömür sahasında 2 işçinin cenazesi çıkarılabilirken, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, maden mühendisi Nail Yılmaz, işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydogan Polat'ın cenazeleri toprak altında kaldı. O dönemde müfettişlerinde katkısıyla hazırlanan Sayıştay raporuna göre, göçüğe sebep olan kütlenin hareketini durdurmaya yönelik inceltme işi yeterli yapılmadı. Bölgede oluşan çatlaklara ve sismik uyarılara rağmen işçiler madenden çıkartılmadı ve çalışmalar devam ettirildi. Yine olayın ardından savcılığın talebiyle hazırlanan bilirkişi raporunda da tehlikeyle ilgili yeterli tedbir alınmadığı belirtilmişti.

DAVASI ÜÇ YILDIR SÜRÜYOR

Park Teknik'in yetkilisi olan 9 şüpheli ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nde (EÜAŞ) görev yapan 14 kişi hakkında açılan dava hala sürüyor. Tutuksuz yargılanan bu 23 kişi hakkında 'Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ancak davanın 10. duruşması yapılmasına rağmen hala sonuçlanmadı ve 'dosyadaki bilirkişi raporunun ve evraklardaki eksiklerin giderilmesi' gerekçesiyle 11 Temmuz 2014 tarihine ertelendi.

YAKINLARA TAZMİNAT YOK

Ceza davası devam ederken madende toprağa gömülen ve cesetleri bile çıkartılmayan madencilerin aileleri için de bir tazminat ödemesi yapılmadı.'
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü