Facebook neden kimlik istiyor, kimlik göndermek güvenli mi?

Facebook hesabını kapadığı kişilerin çoğundan kimlik kartı istiyor, kapanan hesaplarla da ilgili herhangi bir geri dönüş sağlamıyor.
Facebook neden kimlik istiyor, kimlik göndermek güvenli mi?
2019-04-06 14:37:30   Güncelleme: 2019-04-06 15:23:38    

Sosyal medya platformu olmaktan çıkıp şirketler için reklam platformuna dönen Facebook, kullanıcıların özel bilgilerini paylaşması ile ilgili Cambridge Analytica skandalıyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz hafta anormal sayıda hesabın kapatılmasının ardından Facebook çok sayıda üyesinin bilgisini doğrulamak için kimlik kartı istedi, hesapların bir çoğuyla da ilgili açılma işlemi yapılmadı. Facebook hesabını doğrulamak için kimlik isterken hesapların açılmaması, herhangi bir işlem yapılmaması akıllara yeniden Cambridge Analytica skandalını getirdi.

SAYFALAR PAYLAŞIM YAPMAKTAN ÇIKIP FACEBOOK'UN REKLAM OYUNCAĞI HALİNE GELDİ

Diğer yandan Facebook'ta sayfalardan yapılan paylaşımlarda erişim her geçen gün dibe vururken Facebook sayfa sahiplerini ücretli paylaşım yapmalarını, bu şekilde kişilere ulaşmalarını teşvik etmeye devam ediyor. Sayfalardan yapılan paylaşımların bir çoğunu sadece paylaşan kişi görebiliyor.

HER YERDEN 'REKLAM YAYINLAYIN' UYARILARI ÇIKMAYA BAŞLADI

Facebook'un sayfalarla ilgili çoğu butonu sayfa sahiplerini reklam yayınlamasına yönelik hale geldi bu durum da platformu sosyal medya platformu olmaktan epey uzaklaştırdı.

TERKEDİLMİŞ BİR HARABE GİBİ AMA REKLAM YAYINLAMAK İSTERSENİZ ÖYLE DEĞİL

Facebook'ta sorun yaşayan kişiler hiçbir muhatap bulamazken reklam yayınlamak istediğinizde Facebook çalışanları gecikme yaşanmadan iletişime geçiyor, bu durum da Facebook'u sosyal medya platformu olmaktan çoktan çıkmış olduğunun göstergelerinden biri.

FACEBOOK'A KİMLİK GÖNDERMEK GÜVENLİ Mİ?

Facebook'un tamamıyla reklamlara yönelmesi, ortaya çıkan skandallar, kimlik isteyip herhangi bir geri dönüş yapmaması Facebook'u güvenilmeyen, şaibeli bir platforma haline getirdi.

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü