Özdağ: Türkiye'de Suriyeli mafyası oluştu

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili olarak 'Türkiye’de Suriyeli mafyası da oluştu. Kendi aralarında Arapça'nın alt lehçelerini konuşuyorlar. Mafyaya karşı teknik istihbaratla önlem alırsınız. Arapçanın alt lehçelerini konuşan gruplara karşı hangi yöntemlerle mücadele edeceksiniz?' dedi.
Özdağ: Türkiye'de Suriyeli mafyası oluştu
2019-04-15 10:54:54   Güncelleme: 2022-03-24 05:47:06    

Özdağ'ın 'Kaçınılmaz Çöküş' adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Özdağ, kitaba ve Türkiye gündemine ilişkin olarak Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtladı.

Özdağ, 'Suriyeli sığınmacıların kontrolsüz biçimde ülkeye yayılmasının sosyal etkilerinden bahsetmişsiniz. Bunları da açıklar mısınız?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'1 milyona yakın Suriyeli böyle bir ekonomik durumda Türk iş piyasasına girdi. Bu yoksulun yoksulla savaşı. Asgari ücretle çalışan Türk işçinin elinden işinin alınması, asgari ücretten de azına çalışmaya razı olan Suriyelinin çalıştırılması. Sadece iş piyasası değil, Türkiye’de Suriyeli mafyası da oluştu. Kendi aralarında Arapçanın alt lehçelerini konuşuyorlar. Mafyaya karşı teknik istihbaratla önlem alırsınız. Arapçanın alt lehçelerini konuşan gruplara karşı hangi yöntemlerle mücadele edeceksiniz? Uyuşturucu alanında da geniş bir ağa sahipler. Türkiye uyuşturucu için geçiş ülkesiyken artık hedef haline geldi. Bütün bu gelişmeler Türkiye’nin demografik yapısını değiştirebilir. Bu süreç devam ederse Türkiye olacak ama Türkiye’nin bir Türk karakteri olmayacak.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü