Zihinsel engelli kadına tecavüzden yargılanan sanıklar serbest bırakıldı

Giresun’da 27 yaşındaki yüzde 75 zihinsel engelli Havva K.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla 2 erkeğin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.
Zihinsel engelli kadına tecavüzden yargılanan sanıklar serbest bırakıldı
2019-04-16 17:38:13   Güncelleme: 2019-04-16 17:38:13    

Dava boyunca tutuksuz yargılanan sanıklar, karar duruşmasında beraat etti.

'BEN ADALET İSTİYORUM'

Duruşma sonrasında konuşan baba Avni K., sanıkların tutuklanmasını istedi.

Baba K., 'Ben çocuğumun engelli olduğunu söyledim ve buna dair evraklar mevcut. Sanık silahla eve girip benim çocuğumu mağdur etti. Benim çocuğumun hakkı savunulmuyor, anlamıyorum. Ben adalet istiyorum. Çok çileler çektim. Mağdur durumdayım. Çocuğumun engelli olduğuna dair raporlar var' dedi.

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı avukatı Fatma Şişman da sanıkların tutuklanmasını isteyerek 'Mağdurun ısrarlı ifadesinden de anlaşıldığı gibi sanık silahla mağdurun iradesi dışında zorla eylemde bulunmuştur. Her iki sanıktan da şikayetçiyiz' dedi.

Sanıklar yargılandıkları 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'konut dokunulmazlığı ihlali' suçlarını işlediklerine dair somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Havva’nın avukatı Selin Nakıpoğlu, Giresun Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinden, Çapa Tıp Fakültesinden Havva’nın kendi işlerini görecek akıl sağlığının olmadığı, mukavemet edemeyeceği kanaatine vardığını ve bu raporların Havva ile yapılan görüşmelerden sonra hazırlandığını ifade etti.

Nakıpoğlu, 'Ancak sanık itirazları sonrası Adli Tıp Kurumu sadece raporlara bakarak Havva ile görüşme bile yapmayarak sanıklara mukavemet edebileceği, kendi işlerini yapabileceği gibi bir karara varıyor. Bu bir çelişki. Mahkeme bu çelişkiyi sorgulamadı' açıklamasında bulundu

Nakıpoğlu, karara itiraz edeceklerini belirtti. 

Ne olmuştu?

O.Y. ve M.Ç. isimli iki erkeğin tecavüz ettiği ve tehditle susturulmaya çalışıtığı %75 zihinsel engelli Havva K. tecavüz sonucu hamile kaldı. Havva’nın ailesinin durumu fark etmesi üzerine dava açıldı, bu sırada yasal kürtaj süresi dolduğu için çocuğu da doğurmak zorunda kaldı.

Dava boyunca sanıklar 'rızası vardı' diyerek suçu örtbas etmeye çalıştı. Yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda çıkan her raporda Havva’nın % 75 engelli olduğuna dikkat çekilirken Adli Tıp Kurumu Havva ile görüşme bile yapmadan sadece diğer raporlara bakarak zihinsel engel olmadığını savundu. Davanın gidişatını etkileyen bu karar sonucunda, sanıklar dava boyunca tutuksuz yargılandı ve hiçbir davaya katılmadı. Bugün görülen duruşmada ise sanıklar beraat etti!

Vehaber Menu