Kılıçdaroğlu daha önce de saldırıların hedefi olmuştu

Ankara'daki cenazede linç girişimine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce de saldırıların hedefinde olmuştu.
Kılıçdaroğlu daha önce de saldırıların hedefi olmuştu
2019-04-22 01:23:54   Güncelleme: 2019-04-22 06:43:57    

8 nisan 2014’te Kılıçdaroğlu TBMM’de grup konuşması yapmak için salona giderken Orhan Ö. isimli bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan, Kılıçdaroğlu’na 2 yumruk attı. Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden darbe aldı. 

Gözaltına alınan 1986 Erzurum doğumlu Orhan Ö. ilk ifadesinde 'Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım' dedi. 

Orhan Ö., 'yumruklu saldırı' soruşturmasından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak başka bir suçtan hükümlü olduğu için cezaevine girdi.

Artvin’de konvoya silahlı saldırı

25 Ağustos 2016’da Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konvoyu PKK'lıların saldırısına uğradı. Çatışmada yaralanan Jandarma Er Fatih Çaybaşı hayatını kaybetti

Çatışma sonrası Kılıçdaroğlu’nun konvoyu geri döndü. Kılıçdaroğlu yakındaki Karayolları binasına götürüldü. Saldırıda sivillerden zarar gören olmadı.

2018 yılında İçişleri Bakanlığı, konvoya saldırı düzenlediği belirtilen Behçet Avras’ın Kars’ta öldürüldüğünü duyurdu. 

Vehaber Menu