Tugay Komutanı, törende HDP'li Ayhan Bilgen'in elini sıkmadı

HDP'den Kars'ta milletvekilliği yaptıktan sonra Belediye Başkanı olan Ayhan Bilgen 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ile 23 Nisan töreni nedeniyle yanyana geldi.
Tugay Komutanı, törende HDP'li Ayhan Bilgen'in elini sıkmadı
2019-04-23 19:09:38   Güncelleme: 2019-04-23 19:22:29    

Kars'ta 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, 23 Nisan törenlerine katılan HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in elini sıkmadı. Görüntüler, yerel televizyon kanalının kameralarına yansıdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kars Valiliği önünde bu sabah tören düzenlendi. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, 23 Nisan törenlerine katılan HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'le tokalaşmadı.

Gösteriler başlamadan önce 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, protokol konuklarından HDP'li Kars Belediye Eş Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'nın tokalaşma isteğini geri çevirdi. Eş başkanlar ve meclis üyeleri, diğer kişilerle tokalaştıktan sonra yerlerine oturarak gösterileri takip etti.

Ayhan Bilgen kimdir?

Ayhan Bilgen (d. 1970, Sarıkamış) gazeteci, yazar, HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. MAZLUMDER Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. Mayıs 2006′da Mazlum-Der 7. Genel Kurulu’nda, iki yıl için genel başkanlığa seçildi. Aynı zamanda Özgür Gündem ve Evrensel Gazetelerinde de köşe yazarlığı yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Bin Umut Adayları kapsamında Konya’dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

Son dönemde, demokratik anayasa[1] üzerine çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde HDP 'nin Adana Seyhan ilçesi başkan adayı olmuştur.[2] Haziran 2014’te HDP ikinci olağan kongresiyle Genişlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan yardımcılığına gelmiştir.

2014 senesinde toplanan Demokratik İslam Kongresi kurucularındandır.

7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimde 25. Dönem HDP Kars Milletvekili olmuştur.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde Kars ilinden tekrar seçilerek 26. Dönem Kars Milletvekili olmuştur.

2015 Ağustos ayında HDP'nin ilk parti sözcüsü omuştur.

Vehaber Menu