Vegan Festival Komitesi’nden ‘kebap’ iddiasına yanıt

Didim Vegan Festivali Komitesi, Cengiz Semercioğlu’nun 'gazeteciler kebap yemeye götürüldü' iddiasına cevap verdi
Vegan Festival Komitesi’nden ‘kebap’ iddiasına yanıt
2019-04-24 13:42:26   Güncelleme: 2019-04-24 13:42:26    

Cengiz Semercioğlu’nun dün köseşinde kalema aldığı Didim’de gerçekleşen VegFest hakkındaki yazısı büyük yankı uyandırmıştı. Semercioğlu’nun iddiasına göre festivale katılan 30 gazeteci festivalin ardından kebapçıya götürülmüştü. Bu iddiaya Didim Vegan Festivali Komitesi cevap verdi.

Komite tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Cengiz Semercioğlu tarafından 23.04.2019 tarihinde yazılan köşe yazısındaki 'vegan festivalinde kebap yedirdiler' başlığı altında yazılanlardan derin bir üzüntü ve şaşkınlık içinde haberdar olmuş bulunuyoruz.

Cengiz Semercioğlu’nun yazısında belirttiği gazeteci ve influencer grubu vegan festival tanıtımı ile ilgili bir çalışma yürütmemiştir. Bahsi geçen grup festival döneminde Didim tanıtımı için bölgede bulunan ve Didim tanıtımı kapsamında festivale de uğramış bir gruptur. Bu grubun gezi planlaması ve yeme-içme organizasyonu festival organizatörleri tarafından değil, tamamen farklı kişilerce yapılmıştır. Dolayısıyla vegan festival tanıtımı için bölgeye gelen ekibe kebap yedirildiği konusundaki çarpıtma son derece üzücü olmakla birlikte asılsızdır.

Birçok vegan katılımcının, vegan sanatçının, vegan uzmanın ve vegan aktivistin emek verdiği; veganlık konusunda değerli bilgilerin ve deneyimlerin paylaşıldığı bir festival için kendisi vegan olmayan ve festivale katılmamış bir gazeteci tarafından bu satırların kaleme alınmış olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.'