Küçükçekmece'de çocuk istismarını protesto eden mahalleliye polis su sıktı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğu, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından cinsel istismara uğradı. Kapılarının önünde baygın halde bulunan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. İstismar pazartesi günü yaşanırken olay dün mahalle halkı tarafından duyuldu.
Küçükçekmece'de çocuk istismarını protesto eden mahalleliye polis su sıktı
2019-04-25 08:38:40   Güncelleme: 2019-04-25 08:38:40    

Yaşananlara tepki gösteren mahalle halkı dün geceden beri protesto eylemlerine devam ediyor.

HDP’li vekiller, mahalle sakinleri ve kadın komisyonları konuya ilişkin bugün Küçükçekmece Kanarya Karakolu önünde toplanarak bir basın açıklaması, ardından yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu basın açıklamasında bir konuşma yaptı. Kerestecioğlu, çocuğun şu anda hastanede olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Çocuğun gün içerisinde evine dönebileceğini aktaran Kerestecioğlu, bilgi kirliliğinin olmaması konusunda hassas davranılması gerektiğine dikkat çekti.

Kerestecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Daha dramatik bir şey çıkarmaya çalışmak kimseye yarar sağlamaz. Bu süreçte hepiniz uyumadınız, ayaktaydınız, çocuğunuza sahip çıktınız ve bundan sonra da sahip çıkacağınızı gösterdiniz. Bunun için iyi ki varsınız. Bu olaylarda her şey kamuoyunun önüne saçılarak ve bir anda konuşularak ifade edilmez. Çocuğun yaşantısı önemlidir. Burada en önemli olan şey o küçük çocuğumuzun kimliğini, kalbini korumak ve incitmemektir. Herkesin buna saygı göstereceğine ve hepinizin bunun için uğraşacağına eminim. Bunun dışında emniyet ekipleri çalışmalarını yürütüyor. Kendilerinin açıklamasına göre İstanbul’un her biriminden insanlar, ekipler burada çalışma yürütüyor. İzleyebildikleri büyün kameraları izlemişler. Ama biliyorsunuz kameralar bu mahallede çok fazla bulunmuyor. Görebildiği kadarıyla takip etmişler. Çocukların ifadesine başvurulmuş. Çocuğumuzun sağlığı iyi. Endişe etmeyin. Şu anda çalışmalar sürüyor ve ben sizlerin de doğru iş birliğiyle bunun sonuçlanacağına inanıyorum. Bu mahallenin buna gücü var. Biz genel olarak siyasetçiyiz. Siyasetin de çocukla ilgisi var çünkü çocuk siyaseti diye bir şey var. Ensar Karaman olayından itibaren mecliste kurulan çocuk hakları komisyonunda yer aldım. Üç aylık geçici komisyondu. Dört ay sonra o komisyon kalktı. Türkiye’de taciz, tecavüz, istismar bitti mi? Hayır. TBMM’de daimi çocuk hakları komisyonu kurulsun dedik. Bütün bunların kabul edilmesi de sizlerin mücadelesinden geçiyor. Bugün bir evladımızın başına gelen başka bir bir gün başka birinin başına gelmesin diye uğraşıyoruz. Önemli olan yapılan suçun önlenmesidir. Bunu çocuklara yaşatmamak önemli olan. Bu suçun faili gereken cezayı alacak.'
Çocuklara karşı gerçekleştirilen şiddet olayına da değinen Kerestecioğlu, sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti: 'Çocuklara evlerde de dokunulmamalı, şiddet uygulanmamalı. Komşu evde oluyorsa bu o çocuğun sesini duymalı ve duyurmalıyız. Özellikle kadınları ben bu konuda daha fazla duyarlı olmaya, olanların üstünü kapatmamaya çağırıyorum.'

Topluluk, basın açıklamasının ardından yürüyüş gerçekleştirdi. Nar Kadın Dayanışması ise, 'Bu olay çocuk istismarı yasasını getirmeye çalışanların, Ensar vakasında 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenlerin ürünüdür. Çocukların hayallerini ve geleceğini çalanlar buradadır. Ensardadır, Aladağdadır' açıklamalarında bulundu.

Emniyetten açıklama

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız evladımız hastanede gözetim altındadır. Süreç takip ediliyor' ifadelerini kullandı.

Yüzlerce insan, istismarcının yakalanıp yargılanması için Kanarya mahallesi ve çevresinde eylem gerçekleştiriyor.

Mahalleliler, 'Hak, hukuk, adalet', 'Susma haykır istismara hayır' sloganları ile sokaklarda yürüyor.

İmamoğlu’ndan ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ailesini ziyaret etti.

İmamoğlu, 'Bunu yapan bulunsun istiyoruz' diyen yurttaşlara, 'Emniyetle konuşacağım ne aşamada diye. Endişe duymayın, çocuklarımızın kılına zarar gelmesin istiyoruz onun için toplumu eğitmemiz lazım' dedi.

Kanarya Mahalesi’nde gerçekleşen olayın faillerinin bulunması için protesto yapan mahalleliye polis TOMA ile saldırdı.

Vehaber Menu