Kolombiya’da genel grev

Kolombiya’da muhalefet, işçi örgütleri ve öğrenci grupları, hükümetin ulusal kalkınma planı ve ülkede uzun süredir devam eden toplum liderlerine yönelik suikastler karşısında önceki gün genel grev ilan etti. 180’den fazla sosyal hareket, siyasi parti, sendikanın katıldığı grevde polis, sokaktakilere saldırdı.
Kolombiya’da genel grev
2019-04-27 12:54:22   Güncelleme: 2019-04-27 12:54:22    

Grev çerçevesinde ülkenin başkenti Bogota ile Medellin, Cali, Cartagena, Barranquilla gibi büyükşehirlerde protesto yürüyüşleri düzenlendi.  Bogota’da sendikalar, öğrenci grupları ve yerli topluluklardan oluşan protestocular, farklı bölgelerden harekete geçerek kentin tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı’na kadar yürüdü.

TALEPLERİ NELER?

Muhalefet güçleri, Hükümetin önerdiği Ulusal Kalkınma Planını (PND) reddediyorlar.  Sendikalar ve toplumsal hareketlerle imzalanan tüm anlaşmaların yanı sıra eski gerilla grubu olan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile hükümet arasında 2016 yılında Küba’da imzalanan barış anlaşmalarına da uymasını talep ediyorlar. Ülkedeki muhalefet liderlerin yaşamlarını korumak için bir an evvel harekete geçilmesi için uyarıyorlar. Suikastçilerinin cezasız kalması ve cezaevlerinde tutuklu bulunan yüzlerce siyasi tutuklunun özgürlüğüne kavuşması için mücadele ediyorlar.  Kolombiya’da faaliyet yürüten tüm yabancı sermaye gruplarının halk üzerindeki baskısına bir an evvel son verilmesini istiyorlar.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü