Kaçakçılıktan yakalanan emniyet müdürü serbest bırakıldı

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarihi eser kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen yıl 23 Aralık günü Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü A.K.'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılıktan yakalanan emniyet müdürü serbest bırakıldı
2019-04-27 20:21:54   Güncelleme: 2019-04-27 20:21:54    

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü A.K.’nın da aralarında bulunduğu 6 sanık tahliye edildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda Roma ile Antik Yunan dönemlerine ait sikke, heykel, heykelcik, pişmiş toprak kap, yüzük ve kolye gibi çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, görevden alınan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü A.K. ile şoförü Ersan Sarı’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol getirilerek, serbest bırakıldı. Savcılık soruşturma sonunda 10 şüpheli hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ile 'izinsiz kazı ve sondaj yapmak' suçlarından dava açtı. Çaycuma Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hazır bulunan tutuklu ve tutuksuz sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma sonunda mahkeme A.K. ile diğer 5 tutuklu sanığı,  yurt dışına çıkış yasağı getirerek, tahliye etti. Duruşma, ertelendi.

Vehaber Menu