Suruç'ta IŞİD saldırısında ölen Süleyman Aksu'nun mezarına 6. kez saldırıldı

Suruç'ta hayatını kaybeden Süleyman Aksu'nun annesi Kudret Aksu, saldırılara tepki göstererek, 'Oğlum zor şartlarda okudu. Kobanêli çocuklara oyuncak götürürken katledildi. Oğlumu ve arkadaşlarını IŞİD katletti. Süleyman’ı zar zor defnettik. Yıllarca çalışıp yaptığı ev bir kibritle yakıldı. Arkadaşları ve öğrencilerinin yaptığı mezar 6 kezdir saldırıya uğruyor' dedi.
Suruç'ta IŞİD saldırısında ölen Süleyman Aksu'nun mezarına 6. kez saldırıldı
2019-04-30 15:29:33   Güncelleme: 2019-04-30 15:35:17    

20 Temmuz 2015'te Urfa'nın Suruç ilçesinde IŞİD'in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Süleyman Aksu'nun Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki mezarına 6'ncı kez saldırıldı.

Anne Aksu 4 yıldır devam eden saldırıları anlatırken, 'Bu nasıl bir şeydir. Kemik size ne yapabilir. Oğlumu IŞİD öldürdü, o bir öğretmendi, öğrencileri vardı. Günde 3 defa ziyaret ettiğim ve titizlikle baktığım mezarlık 6 defadır saldırıya uğruyor. Saldırının gerekçesini biri çıkıp açıklasın' ifadelerini kullandı.

Anne Aksu, her saldırı sonrası çocuklarının mezarlarını tekrardan yaptıklarını hatırlatarak, 'Her gün sabah saatlerinde yola koyulup mezarlarımızı ziyaret ediyoruz. Saldırının gerçekleştirildiği gün ise sabah saatlerinde gelen telefon ile mezarlığa yapılan saldırıyı öğrendik. Mezarlığa geldiğimizde taş üstünde taş bırakılmamıştı. Mezar taşları, çiçekleri de tahrip edilmiş. Aileler olarak bu 6 defadır yıkılan mezarlıklarımızı tekrardan inşa ettik. Artık yeter bu nasıl bir kindir, mezara saldırmak nedir? Tüm kamuoyu bu saldırıyı görsün. Bu normal bir şey değil yeter artık yeter' diye konuştu. 

Vehaber Menu